7.7.17

Το βλέπετε αυτό κάτω από το νύχι μου; Είναι καρκίνος

Κρατώντας το δάκτυλό της μπροστά στην κάμερα, μία 36χρονη Βρετανίδα αποφάσισε να δείξει σε όλο τον κόσμο την διάγνωση που μόλις έλαβε, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσει ζωές.
«Το βλέπετε αυτό κάτω από το νύχι μου;» έγραψε η Μέλανι Ουϊλιαμς στην ιστοσελίδα της στο Facebook στις 8 Ιουλίου. «Ξέρετε τι είναι; Καρκίνος του δέρματος».
Όπως εξηγεί το σημάδι – που είναι ένα μελάνωμα – «εμφανίστηκε από το πουθενά μέσα σε λίγες εβδομάδες». Εκείνη νόμιζε ότι ήταν μόλυνση ή μύκητας, αλλά έκανε λάθος.
Ωστόσο παραδέχεται πως ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της, αφού ο καρκίνος της δεν είχε εξαπλωθεί και έτσι «θα αφαιρεθεί μαζί με το μισό δάκτυλο», όπως εξηγεί στο ίδιο post.
Όμως ξεκαθαρίζει πως όλ’ αυτά δεν τα γράφει δημοσίως για να κερδίσει συμπόνια. «Δεν θέλω την συμπόνια σας, θέλω περισσότερη ενημέρωση», γράφει.
«Γι’ αυτό, σας παρακαλώ πηγαίνετε και ελέγξτε τυχόν αλλαγές ή μορφώματα στο δέρμα σας, σας παρακαλώ μιλήστε στους ανθρώπους γύρω σας για να ελεγχθούν κι αυτοί.
»Μην το αφήνετε στην τύχη και μην ψάχνετε για δικαιολογίες. Εγώ θα είμαι μια χαρά σε λίγες μέρες, αλλά αν το είχα αφήσει θα έχανα πολύ περισσότερα από ένα δάκτυλο.
»Σας παρακαλώ, λοιπόν, μην μου αφήσετε σχόλια για το πόσο γενναία είμαι ή για το πόσο λυπάστε, αλλά αφιερώστε αυτό το χρόνο για να κάνετε share την φωτογραφία αυτή ή για να πείτε σε κάποιον να πάει να ελεγχθεί ή για να σηκώσετε το τηλέφωνο και να πάρετε τον γιατρό για τον εαυτό σας».
Η φωτογραφία της έχει ήδη σχεδόν 98.000 κοινοποιήσεις και πάνω από 18.000 likes και η Μέλανι έχει πια χειρουργηθεί. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει πρόσθετες εξετάσεις «και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε», είπε στην εφημερίδα «Daily Mail».
«Δεν περίμενα να υπάρχει τόση ανταπόκριση», είπε. «Νόμιζα ότι θα το μοιραστούν απλώς οι φίλοι μου μεταξύ τους, αλλά τελικά είχε τεράστια απήχηση και νιώθω ευγνωμοσύνη γι’ αυτό».


giatros-in

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου