12.7.17

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Με τον νόμο 4479/29-6-2017, τελειώνει το πανηγύρι των παρατάσεων για τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, Έχουμε επιτέλους την κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και ανάλογα την κατηγορία, τον φορέα την άδεια λειτουργίας  (Δήμος ή Περιφέρεια).
Συγκεκριμένα οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στον τύπο κατάταξης των αθλητικών εγκαταστάσεων (Δημοτικών και Ιδιωτικών), στη συνέχεια αυτές οι κατηγορίες που εμπίπτουν στις περιπτώσεις της δικιάς τους δικαιοδοσίας, να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση αδειών. 
Οι κατηγορίες αθλητικών εγκαταστάσεων που δεν εμπίπτουν στη δικιά τους δικαιοδοσία, θα πάρουν άδεια λειτουργίας, από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, μετά την 1-1-2018
Στην προκειμένη περίπτωση, στη Π.Ε. Μεσσηνίας, οι εγκαταστάσεις, κατά την προσωπική μου εκτίμηση ερμηνεύοντας το νόμο, που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία της αρμόδιας επιτροπής της ΠΕ.Π. Είναι δύο: 1) Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 2) Κλειστό Τέντας, όλες οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ευθύνη των Δήμων της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Μετά τα παραπάνω, καλό είναι οι ενώσεις και τα αθλητικά σωματεία να έρθουν σε επαφή με τους Δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, της σχετικής έκδοσης αδειών καταλληλότητας για τους αγωνιστικούς χώρους. 
Στην εφαρμογή του νόμου, οι ποινές είναι πολύ αυστηρές και πρωτίστως πολυδάπανες. 
Ειδικά τα σωματεία που έχουν πάρει με την μορφή χρησιδανείου Αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και οι ιδιοκτήτες  αθλητικών εγκαταστάσεων, πρέπει να προσέξουν πολύ.
Μαζί με τις άδειες καταλληλότητας, καλό θα ήταν οι Δήμοι να εφοδιάσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις με φορείο και στοιχειώδη μέσα πρώτης βοήθειας.
Τελειώνοντας θέλω να πω, καλό είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή των νόμων για να αρχίσει να περιορίζεται το μπάχαλο που υπάρχει στις αθλητικές εγκαταστάσεις. 
Σημείωση 
Ο κύριος όγκος των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων στην Π.Ε. Μεσσηνίας είναι κατηγορίας Α2, Β1,Β2, Δ, εκτός των δύο Κλειστών Καλαμάτας που είναι κατηγορίας Ε2.
 
Καλαμάτα 12 Ιούλη 2017
 
Γιώργος Α. Ψυχογιάννης  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου