27.7.17

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ…ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ…

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Η περίπτωση του χρυσού Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Νίκου Κακλαμανάκη που για να προπονήσει τον διάδοχο του Βύρωνα Κοκκαλάνη  θα έπρεπε να …περάσει από ανύπαρκτη σχολή προπονητών!!! ,έφερε στο φώς την τραγελαφική νοοτροπία που μπλοκάρει και καταστρέφει ότι δημιουργικό  γίνεται η υπάρχει διάθεση να γίνει σε αυτό το τόπο.
Δηλαδή ο Μηγιάκης, ο Γαλακτόπουλος, ο Κακλαμανάκης, ο Δήμας, ο Μελλισανίδης, ο Μουρούτσος ,η Μανιάνι ,η Νίκη Μπακογιάννη ,τα κορίτσια του Ανσάμπλ στη ρυθμική ,ο Ηλιάδης και τόσοι άλλοι μεταλλιούχοι Ολυμπιονίκες θα πρέπει να περάσουν από σχολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για να μπορούν να εργαστούν ως προπονητές στα αθλήματα που έφτασαν στην κορυφή!!!Ο απόλυτος παραλογισμός στο απόλυτο …μεγαλείο του!!!
Έχουν γίνει τόσοι νόμοι, έχουν γίνει τόσα για να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα και δεν βρέθηκε ένας Υπουργός αθλητισμού αυτής της χώρας να σκεφτεί το …αυτονόητο .Να δίνει την δυνατότητα του προπονητή η της προπονήτριας σε αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο σε ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα τους.
Και φτάνουμε τώρα στο σημείο να συζητάμε και  να ζητούν οι μεταλλιούχοι ολυμπιονίκες το… αυτονόητο από την πολιτεία που θεσμοθετεί .
Παρά το θόρυβο που δημιούργησε η περίπτωση του Νίκου Κακλαμανάκη ο νυν Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βσιλειάδης αγνόησε το  πάγιο αίτημα της ένωσης μεταλλιούχων Ολυμπιονικών!!!, άγνωστο για ποιους λόγους. Εν τω μεταξύ με προσωπικές ενέργειες της ηγεσίας της ένωσης μεταλλιούχων  έγινε προ ημερών  επαφή με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη  ο οποίος δεσμεύτηκε να πιέσει  ώστε   σε άμεσο χρόνο και σε  επικείμενο νομοσχέδιο να ενταχτεί ως τροπολογία  η θεσμική κατοχύρωση και δυνατότητα των μεταλλιούχων Ολυμπιονικών να κατέχουν δίπλωμα προπονητή Α κατηγορίας στο άθλημα τους!!!Προς την κατεύθυνση αυτή η Ένωση Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών  θα καταθέσει άμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο  Βασιλειάδη νομικά επεξεργασμένο σχετικό προσχέδιο όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

-Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθoύμε τις εξελίξεις στο χώρο των Ολυμπιονικών,ύστερα  απο την τελευταία ψήφιση του 4479 στις 29/6/2017 και συγκεκριμένα το άρθρο 13 παράγραφος 1 και 2 , στα οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνεται, το διαρκές και πάγιο αίτημα της Ένωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδος (Ε.Μ.Ο.Ε) , για παραχώρηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή Α΄κατηγορίας, στους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες στο άθλημα το οποιο έχουν διακριθεί κατόπιν αιτηματος τους  . Για την νομική ουσία του θέματος θα κατατεθεί άμεσα στον καθ’ ύλην αρμόδιο  υπουργό προσχέδιο προς μελέτη.
Σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης δεν είναι σε καμία περίπτωση η απαξίωση των αποφοίτων Σ.Ε.Φ.Α.Α (πρωην Τ.Ε.Φ.Α.Α) ούτε των σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α  αλλά η ηθική επιβράβευση των μεταλλιούχων Ολυμπιονικών  για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό , στην πατρίδα και την ενθάρυνση τους  ώστε να μεταλαμπαδεύσουν την πολύτιμη, αγωνιστική  εμπειρία τους, στους νέους αθλητές για την επίτευξη υψηλών αθλητικών στόχων.
Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις μεταλλιούχων Ολυμπιονικών οι οποίοι λόγω τυπικών κωλυμάτων αδυνατούν να ασχοληθούν με το άθλημα τους και παραμένουν θεατές. 
Κλίνουμε με την πεποίθηση οτι σύντομα θα ξεπερστούν τυχόν δυσκολίες που εμποδίζουν  τους αθλητες μας από την κατάκτηση νέων μεταλλίων σε επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες και να υψώσουν την Ελληνική σημαία.

Με τιμή

Για την Ε.Μ.Ο.Ε

Πέτρος Γαλακτόπουλος                                                                             Πρόεδρος Ε.Μ.Ο.Ε    

  Πύρρος Δήμας                                                                       
Γενικός Γραμματέας Ε.Μ.Ο.Ε

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου