12.7.17

Πήρε τη Θάνου και ξέχασε τον Κουβέλη…

Ο κ. Φώτης παραμένει στη αναμονή, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. 

Κάνει δηλώσεις, γλείφει όπου βρει, πέφτει στα πατώματα, εξευτελίζεται με κάθε ευκαιρία αλλά ο Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται.

Δεν θα το πιστέψετε ποιον σκέφτομαι κάθε φορά που ο Τσίπρας διορίζει φιλαράκια του: 
τον Πανίκα Ψωμιάδη! Γιατί; Γιατί ήταν ο πρώτος που μίλησε καθαρά για την αξία της φιλίας στην πολιτική. 
Όταν είχαν συλληφθεί οι «κουμπάροι» του, είχε πει ότι μπορεί να πήγαν φυλακή αλλά αυτός τους φίλους δεν τους προδίδει! 
Εννοώντας ότι «φοράει παντελόνια» ή κάτι τέτοιο. Λες και τον ρώτησε κανένας τι κάνει στη προσωπική του ζωή. Αρκεί που ως εκλεγμένος πολιτικός υπέθαλπε έκνομες, παράνομες ή ανήθικες συμπεριφορές στο περιβάλλον του. Πού να τα καταλάβει αυτά ο «νομάρχης της καρδιάς μας», πού να τα καταλάβει κι ο Τσίπρας. Θα μου πεις ο Πρωθυπουργός, μέχρι τώρα, δεν έχει παράνομους κουμπάρους- υπουργούς ίσως; Ο νεποτισμός του όμως και η ειδική μεταχείριση σε κολλητούς θυμίζει αρκετά τις παλιές «πρωτόγονες» αντιλήψεις της πατροπαράδοτης Δεξιάς. Είναι θέμα χρόνου βέβαια, να κατανοήσουμε πλήρως, ότι δεν υπάρχει Δεξιά κι Αριστερά, παρά μόνο φεουδαρχικά κατάλοιπα μιας κοινωνίας ξεχασμένης στον επαρχιωτισμό της. Η είδηση ήταν πράγματι, αρκούντως χορταστική: «Καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει από σήμερα η ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου Ποιο είναι το πρόβλημα; Κανένα για τον Αλέξη, πολλά για μας. Το πρώτο είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που θεωρούσαν ότι ο πρωθυπουργός απροκάλυπτα διόρισε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας μία φίλη του κόμματός του. Είχαν δίκιο! Και το άλλο πρόβλημα, ηθικής κυρίως απόχρωσης, ότι για άλλη μία φορά δεν διόρισε πουθενά τον Φώτη Κουβέλη! Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Φώτης παραμένει στη αναμονή, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Κάνει δηλώσεις, γλείφει όπου βρει, πέφτει στα πατώματα, εξευτελίζεται με κάθε ευκαιρία αλλά ο Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται! Ο άνθρωπος δεν έχει άλλα περιθώρια έρπουσας διάθεσης, εκτός και αν κοιμηθεί ένα βράδυ στα κάγκελα του Μαξίμου, προκειμένου να πέσει πάνω του το πρωί ο Πρωθυπουργός και να τον λυπηθεί… Όπως και να ‘χει, η κυρία Θάνου δεν πρόκειται να φύγει για διακοπές, όπως όλοι υπολογίζαμε. Είχε δείξει τις προθέσεις της αλλά δεν την είχαμε πάρει στα σοβαρά. Πρώτα, με την αντισυνταγματική παράταση της θητείας που επεδίωξε και μετά με εκείνο το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Χίλτον. 
Τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα αλλά εμείς δεν θέλαμε να τα δούμε. Πέρα από εκεί, ποτέ ο Αλέξης δεν ξεχνάει τους φίλους του –τους φίλους είπα όχι τον Κουβέλη- και ειδικά, όσους συνεργάστηκαν μαζί του σε θεσμικό επίπεδο. Και γι αυτό, η κυρία Θάνου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο, για πολύ καιρό ακόμα, παρέχοντας τις υπηρεσίες της και συμμετέχοντας ασφαλώς, σε διάφορα «γκαλά», σε δεξιώσεις, πάρτι και πολλά άλλα χάπενινγκ του δημόσιου βίου. Προσπαθώ να σκεφτώ τι θα λέμε και για πόσον καιρό, όταν κάποτε αποχαιρετήσουν την εξουσία. 
Πόσες απίθανες ιστορίες θα υπάρχουν ακόμα, που δεν τις λένε γιατί απολαμβάνουν από κοινού το «ηθικό πλεονέκτημα»! Υπομονή ως τότε. Ο χρόνος γράφει υπέρ μας. Μαζεύει υλικό που θα κυκλοφορεί ως πολιτικό ανέκδοτο για πολύ καιρό. Ένα παράπονο έχω μόνο από τον Αλέξη. 
Ο κυρ Φώτης πότε θα αποκατασταθεί;

 
Ανδ. Ζαμπούκας-protagon.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου