7.7.17

Έξυπνα κόλπα για να μειώσετε την πείνα σας όταν κάνετε δίαιτα

Δίαιτα δεν σημαίνει πείνα, αλλά έλεγχος της διατροφής μας και μεθοδικότητα. Με τα παρακάτω tips θα τα καταφέρετε πιο εύκολα απ’ όσο νομίζατε.
Αν θέλετε να χάσετε βάρος πριν τις διακοπές και να μην αισθάνεστε το στομάχι σας να γουργουρίζει, υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε. Οι ειδικοί, άλλωστε, συμφωνούν και τονίζουν ότι δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στο βαθμό που πεινάμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά. Υπάρχουν, μάλιστα, αποδείξεις ότι οι έντονοι περιορισμοί βλάπτουν το μεταβολισμό και οδηγούν σε απώλεια μυϊκής μάζας. Γι’ αυτό δείτε πώς να διαχειριστείτε το διατροφικό σας πλάνο, χωρίς να πεινάτε.
Μην χάνετε το πρωινό σας
Για να ρυθμίσετε την πείνα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, βεβαιωθείτε ότι θα την ξεκινήσετε με ένα καλό και χορταστικό πρωινό. Αυτό μπορεί να είναι ένα μπολ με δημητριακά ολικής άλεσης, ένα αβγό, ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και ψωμί ολικής άλεσης κ.ο.κ.
Έχετε πάντα υγιεινά σνακ εύκαιρα
Για να κρατάτε το σάκχαρο του αίματος σταθερό, αποφύγετε να αφήνετε πάνω από 4 ώρες να περνούν χωρίς να τρώτε κάτι. Δοκιμάστε σνακ όπως γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, φρουτοσαλάτα, μαύρο ψωμί με φιστικοβούτυρο κ.ο.κ.
Μην πίνετε τις θερμίδες σας
Τα υγρά ελευθερώνουν θερμίδες πιο γρήγορα από τις στερεές τροφές και λόγω του ότι εμείς αισθανόμαστε κορεσμό από τον όγκο κι όχι από τις θερμίδες, υγρά όπως π.χ. αναψυκτικά θα μας φορτώσουν με θερμίδες, χωρίς να μας χορτάσουν.
Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές που είναι από τη φύση τους χαμηλές σε θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα έχουν περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες που μας βοηθούν να αισθανόμαστε κορεσμό για περισσότερη ώρα. Αν και ο μέσος όρος κατανάλωσης φυτικών ινών φτάνει τα 10 γραμμάρια την ημέρα, στην πραγματικότητα, η συνιστώμενη ημερήσια δόση αγγίζει τα 25-30 γραμμάρια.
Βάλτε την πρωτεΐνη στα γεύματά σας
Η πρωτεΐνη βοηθά τον κορεσμό και τροφές πρωτεΐνης ζωικής και φυτικής προέλευσης μπορούν να βοηθήσουν. Βάλτε στη διατροφή σας αβγό, κοτόπουλο και ψάρι ή δοκιμάστε σόγια και κινόα που έχουν και το έξτρα όφελος των φυτικών ινών.
Αν πεινάσετε αργά τη νύχτα, πιείτε νερό
Μερικές φορές μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα. Ειδικά αν έχετε φάει κανονικά το βραδινό σας, το πιθανότερο είναι ότι με ένα ποτήρι νερό θα νιώσετε πλήρεις.
Παραγγέλνετε ορεκτικό όταν τρώτε έξω
Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά μια σαλάτα ή μια σούπα πριν έρθει το κυρίως, μπορεί να κάνει θαύματα στη μείωση του κινδύνου να καταναλώσετε πολλές θερμίδες κατά το κυρίως. Δοκιμάστε το!


clickatlife

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου