3.7.17

Εισήγηση στελεχών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Έρευνας

Οι εφαρμογές των εκπαιδευτικών πρακτικών της συνδιδασκαλίας και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας στους μαθητές του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, παρουσιάστηκαν το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικής Έρευνας με τίτλο: Confronting Contemporary Educational Challenges through Research” που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Πατρών.
Την εργασία με τίτλο: Joining forces in the classroomthe American Farm School experience from theory to practice παρουσίασαν η συντονίστρια του προγράμματος «Arcadia» και καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κατερίνα Σταματίκα και η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δαμιάνα Κουτσομίχα.
Οι πρακτικές της συνδιδασκαλίας και διαφοροποιημένης διδασκαλίας στοχεύουν στην αναθεώρηση του τρόπου σχεδιασμού και μετάδοσης του μαθήματος με τρόπο που θα γίνει αντιληπτό από κάθε ένα μαθητή σε μια τάξη. Οι συγκεκριμένες πρακτικές εισήχθησαν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή το 2013 μέσα από μια σειρά σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν από μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Saint Leo της Φλόριντα των ΗΠΑ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ τα παρακολούθησαν μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι παραπάνω εκπαιδευτικές πρακτικές εφαρμόζονται σε  συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους βιβλιοθηκονόμους ενώ στόχος της εργασίας ήταν να παρουσιαστούν παραδείγματα και ηλεκτρονικά εργαλεία (όπως το Socrative, Kahoot, Brainstorming κ.α.) που βοηθούν το εκπαιδευτικό έργο, καθώς και η αξιολόγηση του προγράμματος από τους διδάσκοντες και τους φοιτητές με τη χρήση συνεντεύξεων και ερευνών.

Λίγα λόγια για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γενικό Λύκειο), η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο και Εκπαίδευση Ενηλίκων) και το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences που προσφέρει πτυχία Bachelor of Science και Master of Science. Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου