20.7.17

"Ενδοοικογενειακή" κόντρα - Τριγμοί στην οικογένεια Καρέλια;

Στα άκρα οδηγούνται όπως όλα δείχνουν οι σχέσεις των βασικών μετόχων της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια. ΤηνΤετάρτη, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της καπνοβιομηχανίας οι κυρίες Ιωάννα και Μίνα Καρέλια, που ελέγχουν το 45% της εταιρείας απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν τα δικαιώματά πληροφόρησης, ελέγχου και σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Νωρίτερα χθές το απόγευμα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που εκπροσώπησαν τις δύο μετόχους στη Γενική Συνέλευση, εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία αναφέρει αναλυτικά:
"Η Ιωάννα Καρέλια του Κωνσταντίνου και η Ασημίνα, χήρα Κωνσταντίνου Καρέλια, ως μέτοχοι της "ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε" συμμετείχαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στην μετ’ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας "ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε" μετά των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Μιχάλη Δημητρακόπουλου, Θεόδωρου Λύτρα και Αλέξανδρου Σπυρίδωνος , ως μέτοχοι του 45% (1.251.703 μετοχές) της εταιρείας, για να επιβεβαιωθεί ότι η εταιρεία θα συνεχίσει ενωμένη να αναπτύσσεται ως μία Ελληνική πρωτοπόρος εταιρεία σύμφωνα με τις αρχές των ιδρυτών της.
Με αποκλειστικό γνώμονα και σκοπό την προστασία του εταιρικού συμφέροντος έθεσαν ερωτήματα για την δραστηριοποίηση της εταιρείας μέσω θυγατρικών και για τις συναλλακτικές σχέσεις της μητρικής εταιρείας με τις θυγατρικές της, καθώς και ζητήματα που άπτονται σε χορηγηθέντα δάνεια και στα αποθεματικά της εταιρείας.
Η συζήτηση στην Γενική Συνέλευση διεξήχθη σε πολιτισμένο κλίμα. Οι μέτοχοι Ιωάννα και Μίνα Καρέλια απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης, ενδεικτικά έγκριση των αιτήσεων και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα τους κ.λ.π.
Οι μέτοχοι Ιωάννα και Μίνα Καρέλια, αξιοποιώντας τις προβλέψεις του Ν. 2.190/1920, θα ασκήσουν τα δικαιώματά πληροφόρησης, ελέγχου και σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αν κριθεί αναγκαίο για την εξυπηρέτηση του εταιρικού σκοπού και των εργαζομένων.".
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου η κα Καρέλια Ιωάννα ελέγχει το 31,9641%, ο κ. Καρέλιας Ανδρέας 21,597%, ο κ. Καρέλιας Ευστάθιος 20,945%, η κα Καρέλια Μίνα 12,8286% και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρία Καρέλια 7,15%. 
Μη εκτελεστική πρόεδρος είναι η κα. Καρέλια Βικτωρία - Μαργαρίτα, Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Ευστάθιος Καρέλιας και Διεθύνων Σύμβουλος ο κ. Ανδρέας Καρέλιας. 
Μέρισμα 7,82 ευρώ ανά μετοχή
Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε πάντως τη διανομή καθαρού μερίσματος ύψους 7,82 ευρώ ανά μετοχή. 



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου