1.7.17

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!! ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ! Μεταναστεύουν σε Μονακό και Νέα Υόρκη Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες

Η Ελλάδα συνεχίζει να διώχνει τους πολίτες της που αναζητούν ένα καλύτερο και πιο σταθερό αύριο στο εξωτερικό.
 
Τον δρόμο της… ξενιτιάς παίρνουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές με τις οικογένειές τους. Το ασταθές πλαίσιο που διέπει το φορολογικό σύστημα έχει ως αποτέλεσμα αντί να προσελκύει κεφάλαια από το εξωτερικό να διώχνει από την Ελλάδα και όλους όσοι έχουν κεφάλαια να επενδύσουν.
Το Μονακό, το Ντουμπάι η Σιγκαπούρη και η Νέα Υόρκη έχουν γίνει οι νέοι τόποι μετεγκατάστασης για τους Έλληνες με περιουσίες.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr οι περισσότεροι πάνε στο Μονακό με αποτέλεσμα να έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των σπιτιών που ήδη ήταν ακριβές ενώ δημιουργούνται στα σχολεία ειδικά τμήματα με Έλληνες δασκάλους. Ειδικά την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 έφυγαν πολλά παιδιά από γνωστά μεγάλα ιδιωτικά σχολεία-κολέγια για το εξωτερικό ενώ αναμένεται την επόμενη χρονιά ο αριθμός τους να αυξηθεί σημαντικά.
«Φτιάχνουν φορολογική μερίδα και προφίλ στο εξωτερικό και για αυτό πρέπει να ζουν στον νέο τους τόπο για τουλάχιστον έξι μήνες όπως ορίζει ο νόμος. Αυτός είναι ο λόγος που μετακομίζουν οικογενειακώς αφού τα παιδιά τους πρέπει να πάνε σχολείο άρα να είναι εκεί τουλάχιστον καθ” όλη τη σχολική χρονιά» επεσήμαναν στο «newmoney.gr» ναυτιλιακοί κύκλοι:
«Ξενιτεύονται-ξεσπιτώνονται στην κυριολεξία χωρίς να το επιθυμούν. Και δεν το λέμε αυτό για να τους… λυπηθούν. Αλλά είναι κρίμα να διώχνεις από την Ελλάδα που έχει τόσο ανάγκη επενδύσεις και κεφάλαια ανθρώπους που έχουν το χρήμα και θέλουν να κάνουν επενδύσεις και αυτό γιατί δεν μπορείς να τους εξασφαλίσεις ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον» και προσθέτουν:
«Άνθρωποι που έχουν επιχειρήσεις με διεθνή δραστηριότητα, που τζιράρουν στην παγκόσμια αγορά δεν φέρνουν πλέον τα χρήματα στην Ελλάδα αν και θα το ήθελαν γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δεν είναι ότι βγάζουν τα λεφτά εδώ και τα πάνε έξω. Στο εξωτερικό δραστηριοποιούνται και θα πρέπει να τους πείσει το κράτος να τα φέρουν μέσα τα χρήματα χωρίς να τους θεωρούν…. οικονομικούς εγκληματίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου