7.7.17

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΤΙΣ παραλίες άρχισαν να προτιμούν και φέτος οι απατεώνες πραγματοποιώντας κλοπές, αφού όλο το χειμώνα οι διαρρήξεις γίνονταν στην πόλη αλλά και σε χωριά της πόλης των Φιλιατρών. 
Αυτή την φορά 2 οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην παραλία του Στομίου στα Φιλιατρά, «χτύπησαν» άγνωστοι σύμφωνα με τους παθόντες.
Οι δράστες που παρακολουθούσαν όπως φαίνεται το χώρο και καθότι από την συγκεκριμένη παραλία δεν είναι εύκολα ορατός ο χώρος στάθμευσης, έσπασαν τα τζάμια δύο αυτοκινήτων, με σκοπό να αφαιρέσουν από μέσα αντικείμενα αξίας. Όπως ανέφερε ένας εκ των ιδιοκτητών στο filiatranet.φαίνεται ότι τα οχήματα που παρκάρουν αποτελούν εύκολο στόχο καθώς οι δράστες αναζητούσαν χρήματα ακόμη και κάτω από τα πατάκια, όμως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάτι χρήσιμο και τελικά εξαφανίστηκαν.
Οι ιδιοκτήτες μπορεί να μην έχασαν κάτι πολύτιμο, όμως επιβαρύνθηκαν με το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς και την ταλαιπωρία.
Το τελευταίο περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τους λουόμενους της περιοχής, που πλέον δεν ανησυχούν μόνο για διαρρήξεις στην οικία τους, αλλά και τις στιγμές που αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες. Πάντως αποφεύγουμε αυστηρά να αφήνουμε εκτεθειμένα αντικείμενα αξίας, όπως τσάντες, πορτοφόλια, κοσμήματα, κινητά οπότε καλό είναι οι λουόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παραλίες πριν πάνε για μπάνιο. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                       
                     ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως το ρεπορτάζ μας εδώ και καιρό για την μεταφορά ενός πυρήνα πολιτισμού της Κυπαρισσίας στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ. Όπως είχαμε τονίσει το Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία μεταφέρθηκε μετά την διαμόρφωση δύο αιθουσών στο 1ο όροφο σε κέντρο πολιτισμού καθώς ξεκίνησαν καλοκαιρινά μαθήματα με υπεύθυνο σπουδών το Σωτήρη Γκαρδιακό.  
Ήδη πραγματοποιήθηκε η νέα συνάντηση γνωριμίας στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας παρουσία του Δημάρχου Κυπαρισσίας και του Προέδρου της κοινοφελούς
επιχείριησης, προκειμένου οι κάτοικοι να εντρυφήσουν στις τέχνες με τις δράσεις που προσφέρει το Εργαστήριο με το νέο πρόγραμμα σπουδών, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Το Εικαστικό Εργαστήρι, ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κυπαρισσία από το 1996, αλλά πριν από 2 χρόνια διέκοψε τη λειτουργία του στο κέντρο της αγοράς καθώς σήμερα πλέον στεγάζεται στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Παράρτημα του εργαστηρίου βρίσκεται ήδη στους Γαργαλιάνους, αλλά από το νέο έτος σχεδιάζεται να λειτουργήσει και στα Φιλιατρά.
Στα καλοκαιρινά μαθήματα διδάσκονται ζωγραφική, χαρακτική, κεραμική, ιστορία τέχνης δεδομένου ότι θα διεξάγονται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974907889 και στο email: eikastikoergastirio@gmail.com Καλή επιτυχία ευχόμαστε στο Εργαστήριο που πλέον βρήκε νέο χώρο δράσης. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                           
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΤΣΑΙΝΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
 
YΠΟ πλήρη έλεγχο τέθηκε τελικά η πρόσφατη πυρκαγιά πριν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις όταν εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Καλίτσαινα Μεσσηνίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, και 4 αεροσκάφη PZL.
Η φωτιά βρέθηκε σχεδόν κοντά στα όρια του οικισμού αλλά η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, με πεζοπόρα τμήματα ήταν σωτήρια, ενώ στη μάχη ήταν παρών και πυροσβεστικό όχημα από την Ελαία που ανήκει στο Δήμο Τριφυλίας ώστε να συνδράμει το έργο της κατάσβεσης. Τις δυνάμεις πάντως μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά παρακολούθησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                        ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗ
 ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ αλλά αντιμετώπιση δαπανών για την βιοτικές ανάγκες καλύπτει η επιχορήγηση 500.000 ευρώ που κατανεμήθηκε σε Δήμους της Μεσσηνίας για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, εξαιτίας φυσικών καταστροφών προβλέπει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Οι Δήμοι βέβαια για να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες περίμεναν περισσότερα χρήματα. Ωστόσο θετικό ήταν προς το παρόν η απόφαση του ΕΛΓΑ για αποζημίωση φυτικού κεφαλαίου ιδίως σε περιοχές της Τριφυλίας από τις τελευταίες πλημμύρες αλλά και την χαλαζόπτωση που έπληξε την ελαιοκαλλιέργεια μετά τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν.
Η απόφαση του υπουργού, η οποία λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων, έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση Δήμων με το ποσό των 500.000 ευρώ, με  τον τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ…» αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών λόγω φυσικών καταστροφών σύμφωνα με το Ν.Δ.57/73 και την αριθμ. 2673/01 ΚΥΑ. Ως γνωστόν  η επιχορήγηση αφορά στους πλημμυροπαθείς της 6ης και της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Η κατανομή της επιχορήγησης πραγματοποιήθηκε  ως εξής:
Δικαιούχος Δήμος Αιτιολογία Ποσό (σε ευρώ)
Καλαμάτας: Κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσκευής λόγω πλημμύρας στις 7-9-2016 358.416,00
Μεσσήνης: Κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσκευής λόγω πλημμύρας στις 6 και 7-9-2016 107.413,07
Τριφυλίας: Κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και αντικατάσταση οικοσκευής λόγω πλημμύρας στις 6 και 7-9-2016 36.013,00 ευρώ συνολικά. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου