16.7.17

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΦΟΡΟΙ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
@ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΦΟΡΟΙ: Η καταιγίδα φόρων όπως σχολιάζαμε στην στήλη μας, προβληματίζει τους πολίτες επιβαρύνοντας τις οικογένειες με απρόβλεπτες εξελίξεις, ιδίως όταν οι πολιτικοί μας αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως ιθαγενείς! Οι πρόσφατες δηλώσεις Χαρίτση για 11 δις επί 2 χρόνια στην οικονομία αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Άλλαξε κάτι στην επιχειρηματικότητα; Στον εμπορικό κόσμο; Στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες; Απολύτως τίποτα. Ρωτήστε τους προέδρους των συλλόγων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πραγματική κατάσταση στην Μεσσηνία.
@Το χειρότερο είναι ότι εκτός από τους φόρους εισοδήματος, τα χαράτσια στους αγρότες, τα συσσωρευμένα χρέη, έρχεται σύντομα ο ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται θα ήταν προσωρινός. Να προσθέσουμε φυσικά τους φόρους στην τεχνολογία, όταν η χώρα μας δεν ξοδεύει ούτε το 1% του ΑΕΠ σε έρευνα και τεχνολογία. Φόροι στο ασύρματο και ενσύρματο διαδίκτυο, στα πάγια συνδέσεων, στα usb flash και πρόσφατα ο φόρους στα τάμπλετ με 2% ανάλογα με την μνήμη RAM του εκάστοτε μοντέλου. 
@Φόροι στο νερό με σωλήνες καρκινογόνου αμιάντου, πολιτιστικό τέλος που δεν φτάνει ποτέ σε συλλόγους, φόροι στο λογαριασμ΄οτης ΔΕΗ με τέλος ακίνητης περιουσίας εκτός του ΝΕΦΙΑ, φόροι σε κάθε λογαριασμό και απόκομμα. Ακόμα και στα πανηγύρια που λιγόστεψαν στα χωριά ο φόρος 24% αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή...Κατά τα άλλα διακοπές δικαιούνται μόνο οι βουλευτές, αξιωματούχοι, γιατί  ο Έλληνας σε λίγο δεν θα μπορεί να πάει ούτε στα ελληνικά νησιά...
@ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του συμβούλου της τοπικής κοινότητας Κυπαρισσίας κ. Γιαννόπουλου αποτυπώνοντας την αλήθεια όπως έχουμε αναδείξει σε ρεπορτάζ μας. Δηλαδή την πραγματικότητα χωρίς κορδέλες και ευχολόγια. Για την μελέτη του Κάστρου που δεν αξιοποιήθηκε, για την ανάδειξη της Άνω Πόλης, για το αποχετευτικό δίκτυο, για τις συμβατικές υποχρεώσεις των έργων στην παραλία κι άλλα...
@Όπως έχουμε επισημάνει το θέμα του εγκιβωτισμού του ρέματος Χαμέρη κοντά
στην περιοχή του ΟΣΕ που εκβάλλει στην θάλασσα, την δημοτική οδοποιία που υποτίθεται ότι έγινε αλλά μόνο με μπαλώματα, για την ανάπλαση της κεντρικής αγοράς και της πλατείας αλλά και τόσα άλλα. Α, να μην ξεχάσω ότι ούτε η κυκλοφοριακή μελέτη θα εφαρμοστεί φέτος παρότι εγκρίθηκε από παντού. Η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχουν οδικά σήματα...Υπήρχαν επί εποχής Σαμπαζιώτη όμως. Έχουμε βάλει στοίχημα με φίλους ότι θα το συζητάμε πάλι του χρόνου...
@ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΕΣ: Μεταβολές έχουμε φέτος για το πανηγύρι της Κυπαρισσίας σύμφωνα με την  Οικονομική Επιτροπή του δήμου, δεδομένου ότι δεν θα υφίσταται χρεώσεις με βάση το τετραγωνικό μέτρο. Έτσι στο οικόπεδο της πλατείας Απόδημου Ελληνισμού η τιμή θα είναι 72 ευρώ το μέτρο μέχρι την λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, την περιοχή Ναυαρίνου μέχρι την οδό Κολοκοτρώνη. Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στο Ιερό Ναό από τη Βενιζέλου μέχρι την Κολοκοτρώνη η τιμή ανέρχεται στα 63 ευρώ το τρέχον μέτρο, ενώ στα πεζοδρόμια το τίμημα θα είναι μέχρι 103 ευρώ το τρέχον μέτρο. 
@Το έθιμο του Γουρνοπούλας πάντως είναι σε μόνιμη βάση. Φέτος βέβαια θα δούμε στα χωριά της Γιορτή της Μπάμιας, την γιορτή Βακαλάου, την Γιορτή της Ρίγανης, την γιορτή Κρασιού αλλά και άλλες δράσεις όπως το παραδοσιακό αλώνισμα σε κοινοτικά διαμερίσματα. Ευτυχώς που υπάρχουν οι σύλλογοι των αποδήμων. Να πούμε επίσης ότι κοινή σύσκεψη έγινε την Κυριακή μεταξύ όλων των φορέων για κοινό πανηγύρι στην περιοχή του Καλονερού με συγκεκριμένο σκοπό...
@ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Πλούσια θέματα το βράδυ της Δευτέρας στο οικείο Δ.Σ.. Μεταξύ άλλων θα τεθούν θέματα όπως: ηΈγκριση κανονισμού κοινοχρήστων χώρων Δήμου Τριφυλίας.(Έγκρ.19/2017 ΑΕΠΖ),Καθορισμός τελών χρήσεως Κοινοχρήστων χώρων Δήμου Τριφυλίας(Έγκ.αριθ.156/2017 ΑΟΕ), Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 36.013,00€ «Λοιπά βοηθήματα και επιδόματα κοιν. προστασίας» για την απόδοσή τους στους πλημμυροπαθείς του Σεπτεμβρίου 2016 και κατανομή του ποσού σύμφωνα με τον εγκριτικό πίνακα.
Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών(ΟΕΥ) του Δήμου Τριφυλίας, Έγκριση της Απασχόλησης προσωπικού στην καθαριότητα μέχρι την κατάρτιση προσωρινών πινάκων διοριστέων σύμφωνα με τις εξαιρετικές προυποθέσεις της παρ.2 του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 (ΦΕΚ.94/29-06-2017 Τ.Α).
@Επίσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας θα συζητηθούν ο: Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης (Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ-Μαθητεία ΕΠΑΣ-Μαθητεία ΙΕΚ για απασχόληση στον Δήμο κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και 2018-2019, Έγκριση της απόφασης του άρθρου 37 του Ν.3316/2005 της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟΚΑ) και του αγωγού διάθεσης επεξεργασίας λυμάτων του τ. Δήμου Γαργαλιάνων της ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ ΑΕ.
Χορήγηση Ανανέωση αδειών πωλητών Λαϊκών Αγορών, Έγκριση δαπάνης-Ψήφιση Πίστωσης για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Κοπανακίου, Έγκριση πρακτικού 1ης/27-06-2017 Συνεδρίασης της Επιτροπής παρακολούθησης και παραχώρησης θέσεων της Κυριακάτικης Αγοράς Κοπανακίου και τέλος η Αποδοχή Δωρεάς Τεχνικής Μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας.
@ΚΑΛΗ εβδομάδα με καλά μπάνια. Παρέα με την στήλη μας δυνατά και καθαρά, για σωστούς και πάνω από όλα ενημερωμένους πολίτες...καλή δύναμη να έχουμε...
                            ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ- ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
 
 ΣΤΟ πλευρό της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου για το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές στέκονται οι εμπορικοί σύλλογοι της Τριφυλίας μετά την τελευταία ανακοίνωση του συλλογικού οργάνου των εμπόρων. Εξάλλου τα καταστήματα στις πόλεις της Τριφυλίας ήταν κλειστά την Κυριακή στέλνοντας μήνυμα για την αξία της κυριακάτικης αργίας.
Η Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου έχει τονίσει ότι "Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Αβδάλας, μάς ανέγνωσε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, η οποία έχει ως εξής: «Με αφορμή την ψήφιση του νόμου που οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και εν όψει των κινητοποιήσεων που έχουν αναγγελθεί για την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας, όπως και όλος ο εμπορικός κόσμος, ήταν εξαρχής κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στο άνοιγμα των καταστημάτων. Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τις πάγιες θέσεις και τον αγώνα μας για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας απέναντι στα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων. Η απελευθέρωση της Κυριακάτικης αργίας έχει αποτύχει και δεν έχει αποδεδειγμένα να προσφέρει τίποτα στους συναδέλφους εμπόρους. 
Η Ομοσπονδία κάλεσε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους – Μέλη της και όλους τους συναδέλφους εμπόρους και επιχειρηματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή 16-7-2017, ώστε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποδόμησης του εγχειρήματος για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς του ανοίγματος των τριών Κυριακών (Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και Κυριακή των Βαΐων) καθώς και για την συνταγματική κατοχύρωση της αργίας των υπόλοιπων Κυριακών, όπως και για την επιβίωση και την ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχείρησης, καθόσον όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι μεγαλύτερη ύφεση, οικονομική κρίση στην αγορά και αύξηση της ανεργίας». 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου