20.7.17

Δεν μπορεί τη Δευτέρα να γίνεσαι «Ρουβίτσος» και την Τρίτη «Τουρκοφάγος»

Κοιτάξτε να δείτε μια σύμπτωση. 
 
Σοβαρά και γελοία sites έτειναν χείρα στήριξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που… βάλλεται από κακούς δημοσιογράφους. 
 
 Από ιστοσελίδες που τον κατέκριναν γιατί έμοιαζε με μάνατζερ του Ρουβά ή γιατί δεν έχει πει την παραμικρή λέξη στην πρωτοφανή επίθεση στη Δικαιοσύνη, σε μια απίστευτη εξωθεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης στις ανεξάρτητες αρχές και εξουσίες.
Μάλιστα, κάποιοι ευφάνταστοι, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησαν τους επικριτές του Προκόπη Παυλόπουλου ως… περίπου προδότες της πατρίδας. Με ιερή οργή έγραψαν ότι δεν είναι δυνατόν να κατακρίνεις, να κοροϊδεύεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ότι δεν είναι τυχαίο ότι δεν τον χωνεύουν οι συγκεκριμένοι αναλυτές και οι… Τούρκοι. Οπότε, στη λογική «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο κ.λπ.» συνάγουν το συμπέρασμα ότι συντελείται μια αντεθνική επιχείρηση αποδόμησης του κ. Παυλόπουλου.
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο και χρειάζεται…
ολύμπια ψυχραιμία για να μην απαντήσει κανείς στους ανόητους. Όπως βλακώδες είναι και το γεγονός ότι κάποιοι συριζαίοι της συμφοράς ανακάλυψαν ότι το… μίσος στο πρόσωπο του Προέδρου υπάρχει επειδή κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
 Εδώ κι αν γελάει και το παρδαλό κατσίκι.
Τα πράγματα είναι απλά κι ας το καταλάβουν οι ανυπόληπτοι αναλυτές της συμφοράς. Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ιερός και αξιοσέβαστος. Αλλά το πρόσωπο που το υπηρετεί κάθε φορά μπορεί να μην είναι. Γιατί δηλαδή θα πρέπει όλοι όσοι είχαν την τύχη ή τα κονέ και εξελέγησαν Πρόεδροι να είναι και αξιοσέβαστοι; Γιατί θα πρέπει να προσφέρουν καλές υπηρεσίες κι όχι κακές; Γιατί δηλαδή να μη βάζουν τον… πήχη πολύ χαμηλά και ούτε καν να τον περνούν;
Ο Προκόπης Παυλόπουλος και κάθε πολιτικός που βρίσκεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα πρέπει να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι το αξίζει. Και μιας και η επικαιρότητα είναι καυτή, οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στον κ. Παυλόπουλο που απαντά όπως απαντά στους Τούρκους.
 Αυτή είναι η δουλειά του. Αυτά που δεν μπορούν να πουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μπορεί να τα λέει ο Πρόεδρος.
Δεν φτάνει, όμως, αυτό. 
Χρειάζεται καθημερινή απόδειξη της αξίας κάποιου πολιτικού να είναι ένοικος στο Προεδρικό Μέγαρο.  
Και στο κάτω – κάτω δεν μπορεί τη Δευτέρα να γίνεσαι «Ρουβίτσος» και την Τρίτη «Τουρκοφάγος».
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου