29.7.17

Ο Τραμπ απέλυσε τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους

Την αντικατάσταση του Ρέινς Πρίμπους από το πόστο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διορίζοντας τον στρατηγό Τζον Κέλι στην θέση του.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μόλις διόρισα τον στρατηγό, υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Τζον Κέλι στην θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter.
«Είναι ένας σπουδαίος Αμερικάνος και ένας σπουδαίος ηγέτης», πρόσθεσε.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ρέινς Πρίμπους για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του στην χώρα. Πετύχαμε πολλά μαζί και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Η απομάκρυνση του Πρίμπους έρχεται εν μέσω ενός πολεμικού κλίματος που επικρατεί στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, έπειτα από τον διορισμό του Άντονι Σκαραμούτσι στις 21 Ιουλίου στην θέση του διευθυντή, αρμόδιου για την επικοινωνία στον Λευκό Οίκο.
Σε ένα ξέσπασμά του, χρησιμοποιώντας χυδαία φρασεολογία, ο Σκαραμούτσι εξαπέλυσε την Πέμπτη σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ και του Πρίμπους κατηγορώντας τον για διαρροές απόρρητων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του καθώς αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος έπειτα από επίσκεψή του στο Λονγκ Άιλαντ. Ο Πρίμπους συνεπέβαινε στο Air Force One και αποχώρησε χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη του στον Πρίμπους, αμφισβητώντας σε ιδιωτικές του συνομιλίες την ικανότητά του, επιρρίπτοντας του ευθύνες για νομοθετική στασιμότητα και αποτυχία ψήφισης από το Κογκρέσο καίριων για την κυβέρνηση νομοσχεδίων.
«Ο Πρίμπους είναι ένας καλός άνθρωπος. Ο Τζον Κέλι θα κάνει φανταστική δουλειά», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους έπειτα από την αποβίβασή του από το προεδρικό αεροσκάφος στην αεροπορική βάση Άντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου