12.7.17

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΑ εν μέσω καλοκαιριού επικρατεί για τους συμβασιούχους της καθαριότητας στον Δήμο Τριφυλίας που απασχολούνται στο νευραλγικό τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων με όλες τις καιρικές συνθήκες σε κρύο και σε υψηλές θερμοκρασίες.
Το θέμα πιθανόν να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς οι συμβασιούχοι μετά από την ανανέωση του έργου τους έχουν συμπληρώσει 24 μήνες προσφορά στο Δήμο σε 3 τουλάχιστον δημοτικές ενότητες, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους με αναστολή των συμβάσεών τους σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. 
Συνήθως η Δημοτική αρχή εφαρμόζει ως πάγια τακτική την δικαστική δικαίωση των συμβασιούχων στα τοπικά δικαστήρια και μετά προσφεύγει στον Άρειο Πάγο όπως συνέβη με την περίπτωση των 10 εργαζομένων στο πρόγραμμα stage από την Κυπαρισσία που είχαν αποκτήσει ήδη εργασιακά δικαιώματα καλύπτοντας πάγιες και λειτουργικές ανάγκες.
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Ωστόσο ο ευαίσθητος τομέας της καθαριότητας αποτελεί μείζον θέμα στο Δήμο καθώς σήμερα ο τόνος κοστίζει κάτι παραπάνω από 70 ευρώ για την διαχείριση τους, ενώ θυμίζουμε ότι ορισμένες περιοχές όπως η Αυλώνα, Αετός, και η Τριπύλα είχε ανατεθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες. Πάντως η ανησυχία είναι διάχυτη δεδομένου ότι στο Δημοτικό συμβούλιο έχει τονιστεί ότι δεν αποκλείεται ο Δήμος να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες με αποτέλεσμα να χάσει το δικαίωμα προσλήψεων ακόμα και 8μηνων για ενίσχυση του εν λόγω τομέα. 
Πάντως οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν η αποκομιδή και διαχείριση αλλάξει χέρια πόσο θα αυξηθεί το κόστος για τον δημότη καθώς σε άλλους Δήμους το κόστος απογειώθηκε ανά τόνο με απρόβλεπτες συνέπειες. Κι όλα αυτά καθώς δεν έχει εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης καθαριότητας....ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                       ΜΕΘΟΔΙΚΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΟΙ απατεώνες που εξαπατούν ηλικιωμένους δεν καταλαβαίνουν από καύσωνα ούτε από ζέστη. Κρούσματα συνήθως έχουμε όλη τη θερινή περίοδο με τον τρόπο προσέγγισης να είναι αρχικά φιλικός και μετά παρελκυστικός!
Ένα περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα όπως μας διηγήθηκε η αναγνώστριά μας Θ.Π. κοντά στην γειτονιά της όταν οι δράστες επιχείρησαν να προσεγγίσουν μια 75χρονη ηλικιωμένη για να αποσπάσουν χρήματα αλλά τελικά η ηλικιωμένη δεν ενέδωσε στον πειρασμό ζητώντας να απευθυνθούν οι δράστες σε συγκεκριμένο πρόσωπο για να βγάλουν την άκρη. Σε άλλη περίπτωση πάντως φαίνεται ότι πιθανόν η ίδια νεαρή γυναίκα που εμφανίζεται με ξανθιά μαλλιά να κόβει βόλτες σε γειτονιές για να βρει το επόμενο θύμα της.  Συνήθως η γυναίκα έχει τουλάχιστον 1-2 συνεργούς με αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή του υποψήφιου θύματος η οποία επιβιβάζεται προκειμένου να χαθούν τα ίχνη της.  
ΜΕΘΟΔΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
Το περιστατικό με μια ηλικιωμένη γυναίκα που περίμενε συγγενή της στα σκαλάκια της εισόδου οικίας της στην περιοχή της παραλίας είναι ενδεικτικό σύμφωνα με το ρεπορτάζ.  Η νεαρή γυναίκα με συνεργό της αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο και με προφάσεις προσέγγισαν την ηλικιωμένη αποσπώντας πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς της που διαμένουν δίπλα και με το πρόσχημα ότι όφειλαν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις ζήτησαν από την γυναίκα περίπου 600 ευρώ με στόχο φυσικά να πάρουν την σύνταξή της. Οι αρχές πάντως είναι σε εγρήγορση και καλό θα είναι αν διαπιστώσουν οτιδήποτε ύποπτο οι ηλικιωμένοι να μην απαντούν και να μην αφήνουν κανένα άγνωστο να εισέλθει στην οικία τους. Συνήθως είναι καλοντυμένοι με φακέλους στα χέρια τους και προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες. Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά οι πολίτες να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της υπηρεσίες για άμεση προφύλαξη των περιουσιακών τους στοιχείων. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                          ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΝΕΙΩΝ
Σε δριμύ κατηγορώ κατά του Δημάρχου Τριφυλίας, για το γεγονός πως δεν τον άφησαν να καταθέσει στεφάνι κατά της διάρκεια της εορτής των Αγαπηνείων, προχώρησε με επιστολή του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, και ανεξάρτητος πλέον, Δημήτρης Κουκούτσης.
Στην επιστολή του ο κ. Κουκούτσης σημειώνει τα εξής:
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θεώρησα καθήκον μου να επισκεφτώ την πόλη των Γαργαλιάνων για να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις πρός τιμήν του ήρωα Μακεδονομάχου ΤΕΛΛΟΥ ΑΓΡΑ.
Στην συγκεκριμένη όμορφη εκδήλωση της 10 Ιουλίου απο τους βουλευτές ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ παραυρέθηκα μόνο εγω.
Όταν λοιπόν άρχισε η κατάθεση στεφάνων κλήθηκαν να καταθέσουν οι τοπικές αρχές ,οι στρατιωτικές αρχές,οι οικογένειες των ηρώων,οι πάρεδροι,οι πρόεδροι και πάμε λέγοντας.
Ο μόνος θεσμός που δεν κλήθηκε να καταθέσει ήταν το Ελληνικό Κοινοβούλιο δια του μοναδικού αντιπροσώπου του.
Η δικαιολογία που πιθανότατα να προταχθεί είναι ότι δεν υπήρχε έγκριση του γραφείου πρωτοκόλλου της Βουλής.
Τέτοια όμως έγκριση απαιτείται όταν ο αρμόδιος Δήμος έχει στείλει επίσημη πρόσκληση στο κοινοβούλιο,πράγμα που δεν είχε πράξει ο δήμος ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ,γεγονός που γνώριζα κατόπιν επικοινωνίας μου με την αρμόδια υπηρεσία απο τις 6-07-2017.
Ο κ.Δήμαρχος δεν ενήργησε ως αιρετός άρχοντας ΟΛΩΝ των δημοτών του αλλά ως πειθήνιο όργανο του εξ΄ αγχιστείας εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού.Η προσβολή δεν ήταν προσωπική αλλά απέναντι στον θεσμό του Κοινοβουλίου και κυρίως απέναντι σε αυτούς τους συνδημότες του που με τίμησαν με την ψήφο τους εμένα και το κόμμα που με στήριζε(και δόξα τον θεό ήταν ΠΟΛΛΟΙ!)
Ο μικρόψυχος κ.Κατσίβελας πρέπει να αντιληφθεί ότι ο δήμος δεν είναι βιλαέτι του,ούτε πολιτικό γραφείο του κ.Σαμαρά.Μπορεί να κατάλαβε οτι δεν θα ξανακάτσει στην καρέκλα του Δημάρχου αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τον θώκο του με εμπάθεια και έλλειψη της στοιχειώδους ευπρέπειας.Το δυστύχημα είναι ότι το πολιτικό του ανάστημα μικραίνει ακόμα πιο πολύ συγκρίνοντας την συμπεριφορά του με αυτήν της πλειοψηφίας των υπολοίπων συναδέλφων του στον νομό που τους διακρίνει η ευγένεια κι όχι η …Ευγενία.
Εξάδελφε του,αγαπητέ Τάκη μάθε λοιπόν ότι μπορεί να μην είμαι σε κομματικό σχηματισμό αλλά δεν απεμπόλησα τις ιδέες  και την πίστη μου συνεχίζοντας να μάχομαι απέναντι σε αυτό που πρεσβεύεις εσυ και και κάποιοι άλλοι ..στο παλιό,το μίζερο ,το μικρόψυχο!
Εγώ δεν υπήρξα ποτέ μικροπρεπής και το διαπίστωσες στην βουλή στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων όταν κλήθηκα να κρίνω την τοποθέτησή σου στην ΔΥΠΕ…..
ΕΞΑΔΕΛΦΕ ,σε αφήνω στην κρίση του κόσμου….

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου