13.7.17

Οτι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός

Ακόμη μετρούν. 
Η καταγραφή συνεχίζεται. Το ίδιο και η έρευνα σε γνωστό ενεχυροδανειστήριο, που ίσως εκμεταλλεύεται τις τραγικές καταστάσεις της εποχής. Κάποιος μέσα στην τρέλα του και την απελπισία του, βρίσκει καταφύγιο σε τέτοιου είδους καταστήματα. Βλέπει στην τηλεόραση κάποιους από αυτούς, εντυπωσιάζεται από την αλυσίδα (όχι αυτή που φοράει στο λαιμό) των καταστημάτων που διαθέτει και σου λέει : να ο άνθρωπός μας. Όμως δεν είναι έτσι.
Ποια είναι η είδηση:
Μετρητά (περίπου 70 χιλιάδες ευρώ) χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών μεγάλης αξίας αλλά και όπλα (πολλά χωρίς παραστατικά) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  από το ΣΔΟΕ σε κεντρικό κατάστημα, όσο και σε υποκαταστήματα επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου, καθώς και στα σπίτια των εμπλεκομένων προσώπων, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στη Ζάκυνθο, τον Πύργο και την Αμαλιάδα.
Όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, μετά από επισταμένη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, κλιμάκια υπαλλήλων του ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων και του Τμήματος Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκαναν συγχρονισμένους ελέγχους στις πόλεις της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αμαλιάδος.
Τόσο στο κεντρικό κατάστημα όσο και στα υποκαταστήματα  καθώς και στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -καθόσον δεν προέκυψε η νόμιμη προέλευση και κατοχή τους:
• Χρηματικό ποσό ύψους 66.930,00 ευρώ
• Δύο πλαγιόκαννα όπλα
• Δύο διόπτρες όπλων
• 43 χρυσές λίρες
• 9 ρολόγια ιδιαίτερης αξίας, επώνυμων κατασκευαστικών οίκων
• 3 αργυρά νομίσματα του ελληνικού Δημοσίου
• Πλήθος τιμαλφών μεγάλης αξίας σε πλαστικές συσκευασίες και
• Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων
Η όλη επιχείρηση τελούσε υπό την επίβλεψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου και έγινε και με την συνδρομή του ΤΑ Ζακύνθου. Η έρευνα από το ΣΔΟΕ συνεχίζεται, σε συσχετισμό με πλήθος κλοπών που έχουν αναφερθεί στις περιοχές αυτές, προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Το ΣΔΟΕ, με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει -με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα- τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου