9.7.17

Διεθνώς ρεζίλι! Οι περιπέτειες ενός ...Άγγλου ασθενή σε ελληνικό νοσοκομείο

Έπεσε και έσπασε την πλάτη του. Η εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένος, επέμενε να επιστρέψει στην Βρετανία για να χειρουργηθεί αλλά εκείνοι αποφάσισαν να εμπιστευθούν τα ελληνικά χειρουργεία.
Όπερ και εγένετο.
Ο 60χρονος χειρουργήθηκε αλλά μέχρι εκεί ήταν η φροντίδα του, όπως καταγγέλλει η γυναίκα του.
«Τον έχουν αφήσει να κείτεται πάνω στα ούρα του για 5 μέρες» λέει σοκαρισμένη, αυτή είναι η παντελής έλλειψη φροντίδας που δέχεται.Ο 60χρονος Στίβεν Μος έχει εγκλωβιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου ξεχασμένος στο έλεος μιας «ανύπαρκτης κοινωνικής πρόνοιας», όπως καταγγέλλει η σύζυγός του Ντέμπι, επειδή έσπασε την πλάτη του. Η περιπέτεια του ζευγαριού από τη Βρετανία ξεκίνησε όταν ο Στίβεν είχε ένα ατύχημα. Άλλη απόδειξη είναι ότι μία φίλη μας χρειάστηκε να του αλλάξει τη σακούλα στον καθετήρα». Δεκαέξι μέρες μετά, ο χειρουργημένος Στίβεν παραμένει στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση. «Το ελληνικό σύστημα υγείας αφήνει όλη την φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας στην κάθε οικογένεια» καταγγέλλει η Ντέμπι Μος. Ο επαναπατρισμός του ζευγαριού δε μπορεί να γίνει ακόμα καθώς χρειάζεται να αναρρώσει ο Στίβεν, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να χάσουν τη γέννηση του δεύτερου εγγονού τους. «Είμαι συντετριμμένη και κανείς δε μας λέει τίποτα. Νομίζω ότι οι φυλακισμένοι έχουν καλύτερη φροντίδα από τους ασθενείς» λέει η Ντέμπι. «Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, τον άφησαν να ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του για 5 ολόκληρες μέρες. Ο φίλος μου και εγώ πρέπει να τον φροντίζουμε 24 ώρες το 24ωρο γιατί δεν υπάρχει νοσοκόμα. Δεν υπάρχει κανείς εδώ και ο καθετήρας του έφυγε ένα βράδυ. Ευτυχώς, η φίλη μας είναι νοσηλεύτρια και του άλλαξε τη σακούλα του καθετήρα» λέει η γυναίκα συντετριμμένη. «Δεν του έχουν προσφέρει ούτε νερό και έπρεπε να πάω σε κατάστημα να αγοράσω. Ταν ήταν σε άλλη πτέρυγα, πριν από λίγες μέρες, ήταν μαζί με έναν Σκοτσέζο και έναν Ρώσο, και οι δύο χωρίς συνοδούς και χρειάστηκε να αγοράσω νερό και για εκείνους.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, του έδωσαν μακαρόνια, αλλά πριν από αυτό, για 13 ολόκληρες ημέρες του είχαν δώσει για φαγητό μία φτερούγα κοτόπουλο και σούπα για δείπνο και ένα τσάι, το οποίο δεν μπορούσε καν να καθήσει για να πιεί. Του αγόρασα τόνο και σάντουιτς για να μπορεί να τραφεί». «Προφανώς, ακόμα και η καθαριότητα είναι θέμα για την οικογένεια στα νοσοκομεία στην Ελλάδα» λέει η σύζυγος του Μος. «Κάποιος μου είπε ότι επειδή η Ελλάδα χρεοκόπησε δεν αντέχει οικονομικά ώστε να έχει νοσοκόμες»Η Ντέμπι και ο σύζυγός της βρίσκονταν στη Λίνδο, στη Ρόδο για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ Rockers Reunion, αλλά το ατύχημα συνέβη όταν ο Στίβεν γλίστρησε και έπεσε μία μέρα πριν αρχίσει. Μάλιστα επειδή ο Στίβερν Μος είναι φανατικός θαυμαστής του Όζι Όσμπορν, με τον οποίο έχει και εκπληκτική ομοιότητα, ένας φίλους του έγραψε στον διάσημο σταρ στο Facebook για την περίπτωσή του Στίβεν. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Όζι έχει επικοινωνήσει μαζί του. «Οταν πήγαμε στο νοσοκομείο, του έκαναν ακτινογραφία,.
Ο γιατρός είπε ότι είναι σπασμένη η πλάτη του. Τελικά ο γιατρός της ασφαλιστικής μας, μου τηλεφώνησε και είπε ότι επειδή ο σύζυγός μου είχε την κάρτα E111, αυτό σημαίνει ότι θα του συμπεριφερόταν σαν Έλληνας ασθενής.
 Και μπορούσε να κάνει το χειρουργείο εδώ». Οι υπεύθυνοι της ασφαλιστικής ανέφεραν ότι η μεταφορά μπορεί να γίνει όταν αναρρώσει ο ασθενής ενώ «Συμβουλεύουμε όσους ταξιδεύουν για Ελλάδα ή κάπου αλλού στην Ευρώπη να σιγουρευτούν ότι γνωρίζουν ότι οι ιατρικές παροχές είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και το επίπεδο ιατρικής φροντίδας είναι αρκετά υψηλό, υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές και η φροντίδα μετά από την ιατρική επέμβαση, σε αρκετές χώρες της Μεσογείου παρέχεται από τις οικογένειες».


iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου