28.7.17

Παραμένει στην εντατική το μικρό αγόρι που χτύπησε παίζοντας με τον πατέρα του

Σταθερή κλινική εικόνα παρουσιάζει το αγοράκι, ηλικίας 3,5 ετών, που μεταφέρθηκε χτες το βράδυ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τα Τρίκαλα με μέτρια προς σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, έπειτα από αναφερόμενη πτώση από τους ώμους του πατέρα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκρατείου, το παιδί παραμένει πάντως διασωληνωμένο σε καταστολή, με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το αγοράκι διακομίστηκε διασωληνωμένο στη Θεσσαλονίκη από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και σύμφωνα με τον απεικονιστικό έλεγχο που έγινε εκεί (αξονική εγκεφάλου, αξονική ΑΜΣΣ, θώρακος και κοιλίας), αλλά και βάσει της επαναληπτικής αξονικής εγκεφάλου που ακολούθησε με την άφιξή του στο Ιπποκράτειο, η κύρια κάκωση είναι η κρανιοεγκεφαλική με μεγάλο κάταγμα ινιακά και συνοδό κεφαλαιμάτωμα, χωρίς όμως σοβαρή ενδοκράνια παθολογία εμφανή έως τώρα.

Ο υπόλοιπος έλεγχος δεν απέδειξε άλλες κακώσεις, πλην μικρής πνευμονικής θλάσης.

Το αγοράκι τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στο Νεραϊδοχώρι, την ώρα που έπαιζε με τον πατέρα του. Συγκεκριμένα, έπεσε από τους ώμους του πατέρα του στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε αμέσως με επιληπτικές συσπάσεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου και διασωληνώθηκε.  Αμέσως μετά συνοδεία παιδιάτρου, χειρουργού και αναισθησιολόγου μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για μια αρχική εκτίμηση της κατάστασης και από εκεί στην Παιδονευροχειρουργική Κλινική του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι, στη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται από τις 27/07/2017 και ώρα 7.30 μ.μ. ο ασθενής Τ. Δ., 3,5 ετών, με μέτρια προς σοβαρή κρανιοε-γκεφαλική κάκωση. Το παιδί διακομίστηκε διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, μετά από αναφερόμενη πτώση από τους ώμους του πατέρα. Σύμφωνα με τον απεικονιστικό έλεγχο που έγινε στο Νοσοκομείο Τρικάλων (αξονική εγκεφάλου, αξονική ΑΜΣΣ, θώρακος και κοιλίας), καθώς και την επαναληπτική αξονική εγκεφάλου που ακολούθησε με την άφιξη του ασθενή στο νοσοκομείο μας, η κύρια κάκωση είναι η κρανιοεγκεφαλική με μεγάλο κάταγμα ινιακά και συνοδό κεφαλαιμάτωμα, χωρίς όμως σοβαρή ενδοκράνια παθολογία εμφανή έως τώρα. Ο υπόλοιπος έλεγχος δεν απέδειξε άλλες κακώσεις πλην μικρής πνευμονικής θλάσης. Ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος σε καταστολή, μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και σταθερή κλινική εικόνα».
seleo

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου