16.7.17

Απο τα Βόρεια άρχισε η αλλαγή του καιρού

Η αλλαγή του καιρού, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησε από τη Βορειοδυτική Μακεδονία. 
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Πτολεμαΐδα το βράδυ του Σαββάτου και  προκάλεσαν αρκετά προβλήματα. Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε κατά τις βραδινές ώρες 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων.

Βροχή και στη Λάρισα
Όπως μετέδωσε το onlarissa.gr, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, (όπως ακριβώς προβλεπόταν από τους μετεωρολόγους), ξεκίνησε η βροχή στην πόλη της Λάρισας. Αισθητή ήταν παράλληλα και η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πνέουν ήδη ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες είναι οι καιρικές συνθήκες και στα παράλια της περιοχής. Λίγο νωρίτερα στα παράλια του νομού επικρατούσαν ηλιοφάνεια με χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία και έντονοι άνεμοι, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού το Σάββατο στα παράλια του δήμου Αγιάς. Λίγοι οι τολμηροί που αποφάσισαν να βγουν στην παραλία, καθώς τα πελώρια κύματα δεν επιτρέπουν το μπάνιο. Δημιουργούν ωστόσο εντυπωσιακές εικόνες, καθώς από τον αέρα είχς δημιουργηθεί και έντονος κυματισμός, θυμίζοντας … Μαϊάμι.

Βρέχει και στο Αγρίνιο

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι το Αγρίνιο αλλάζοντας άρδην το τοπίο στην πόλη. Στο Αγρίνιο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επιβεβαιώθηκε πλήρως η πρόγνωση της ΕΜΥ. Για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που έπαιρναν ότι έβρισκαν στο διάβα τους.

Βροχή και στην Πάτρα - Καθήλωσε φωτιά

 Η βροχή που πέφτει με σφοδρότητα αυτή την ώρα στην περιοχή του Παυλόκαστρου Αχαϊας, φαίνεται ότι "καθήλωσε" την φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου