«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

4.7.17

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

ΔΕΝ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε περιστατικό έξω από τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προβληματίζοντας τους κατοίκους της περιοχής καθώς ως γνωστόν το νοσοκομείο της πόλης δεν διαθέτει καμία φύλαξη από εταιρία ασφάλειας.
Αυτή την φορά τα αίματα άναψαν απόγευμα της Κυριακής όταν σημειώθηκε διαπληκτισμό από Ρομά με ένα εργαζόμενο του ιδρύματος καθώς με ευγενικό τρόπο ο υπάλληλος ζήτησε να μην φωνάζουν αλλά η κατάσταση εξετράπη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η παρέμβαση της Αστυνομίας ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όπως και έγινε...
ΟΙ ΕΡΓΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΠΡΟΑΚΛΕΣΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Πιο αναλυτικά 4 άτομα που είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους μετέφερα ένα ανήλικο Ρομά στα Επείγοντα, μετά από τραυματισμό του με δίκυκλο σύμφωνα με τους ίδιους. Ωστόσο στην είσοδο των Επειγόντων διεξάγονταν εργασίες συντήρησης και ομάδα από Ρομά παραβίασε τις κορδέλες των εργασιών προκειμένου να μεταβούν στο εσωτερικό του κτιρίου. Φεύγοντας οι Ρομά με  το νεαρό παιδί από τα Επείγοντα ο χώρος με τις κόκκινες κορδέλες και το δάπεδο ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα εργαζόμενος να τους κάνει παρατήρηση. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με σπρωξιές και ορισμένοι κατάφεραν μετά από μάχη...να επέλθει ηρεμία και να κληθεί η Αστυνομία για το περιστατικό. Ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια στο συμβάν αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις εκατέρωθεν.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                             
ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 
Η ισονομία στους κοινόχρηστους χώρους στην Τριφυλία αποτελεί μια υπόθεση που στο παρελθόν έχει απασχολήσει σε μαραθώνιες συνεδριάσεις τους κατοίκους με την τοπική αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρώην Δήμος Κυπαρισσίας που με αλχημείες προσπαθούσε να μοιράσει..λίγα τετραγωνικά μέτρα στην Άνω Πόλη στην πλατεία Αρκαδιάς στο σημείο που κατέρρευσε ο τοίχος αντιστήριξης που αποτελεί..το μπαλκόνι με θέα της πόλης. 
Ωστόσο στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ο  δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας υποσχέθηκε εξορθολογισμό των τελών για τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων δεδομένου ότι "στην κεντρική πλατεία του Κοπανακίου το αντίτιμο παραμένει στα 20 ευρώ το τετραγωνικό, στην Κυπαρισσία 10 ευρώ, στα Φιλιατρά 7 και στους Γαργαλιάνους 6 ευρώ, ωστόσο θα θεσμοθετηθεί ενιαίο τέλος για Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κοπανάκι, Καλό Νερό και Μαραθόπολη προκειμένου το τέλος να είναι δίκαια κατανεμημένο για τους επαγγελματίες", καθώς ως γνωστόν μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι μπλεγμένη ιδίως στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας. Το θέμα φυσικά θα απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή μέχρι την οριστική έγκριση των τελών. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου