12.7.17

Το μεταναστευτικό άλλαζει τον πληθυσμό της Ε.Ε.

Ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε από 510,3 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2016 σε 511,8 εκατ. την 1/1/2017. Η Eurostat, σημείωσε πως οφείλεται στο μεταναστευτικό. Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας.

Ο πληθυσμός της Ε.Ε. αυξήθηκε το περασμένο έτος, παρά τα σταθερά ποσοστά γεννήσεων και θανάτων που καταγράφηκαν. H 11η Ιουλίου ήταν η ημέρα του παγκόσμιου πληθυσμού και αποκαλύπτεται πως ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε από 510,3 εκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου 2016 σε 511,8 εκατ. την 1η Ιανουαρίου 2017.
Η Eurostat είπε πως το 2016 καταγράφηκαν οι ίδιοι αριθμοί γεννήσεων και θανάτων (5.1 εκ.), γεγονός που σημαίνει πως η αλλαγή στον πληθυσμό της ΕΕ είναι στην πραγματικότητα ουδέτερη.
Αυτό σημαίνει πως η θετική αύξηση του πληθυσμού του 1,5 εκατ. οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην αύξηση της μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Μετανάστευσης, 362.376 άνθρωποι διέσχισαν την Μεσόγειο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου τον περασμένο χρόνο. Επρόκειτο για μια μείωση της τάξης του 64% σε σύγκριση με το 2015. Σε μια βάση δεδομένων με όλα τα κράτη μέλη, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 18 εξ αυτών. Τα νούμερα μειώθηκαν στην Ελλάδα, την Εσθονία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Λετονία και την Λιθουανία.
Η Γερμανία διατήρησε το στάτους της ως η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της ΕΕ με 82,8 εκατομμύρια κατοίκους κατόπιν ανάπτυξης 0,76%. Η Σουηδία και η Βρετανία επίσης σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση.
Οι περισσότερες γεννήσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία ενώ η Ιταλία είχε μηδενική αύξηση. Η Κροατία, η Λετονία και η Λιθουανία σημείωσαν σημαντικές πτώσεις.
Ο πληθυσμός της Ευρώπης συνεχίζει να γερνά, ασκώντας ολοένα και περισσότερη πίεση στα εθνικά συστήματα υγείας και την αγορά εργασίας. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα της μειωμένης παιδικής θνησιμότητας και της προόδου της ιατρικής επιστήμης, που απλά σημαίνει ότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου