30.7.17

Υπόθεση Μπεν: «Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά»

Υπόθεση Μπεν: «Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά»
Ο εντοπισμός γενετικού υλικού σε ένα παιχνίδι – αυτοκινητάκι και ένα σανδάλι που θεωρείται πως ανήκει στον Μπεν Νίνταμ ανοίγουν ένα σημαντικό παράθυρο στη διερεύνηση της υπόθεσης

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως στην υπόθεση του μικρού Μπεν, 26 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, που θα μπορούσαν «να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για τη λύση του μυστηρίου», όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Δεδές, ένας εκ των αστυνομικών του νοτίου Γιορκσάιρ που πρωταγωνιστούν στις έρευνες.
Ο εντοπισμός γενετικού υλικού σε ένα παιχνίδι – αυτοκινητάκι και ένα σανδάλι που θεωρείται πως ανήκει στον Μπεν Νίνταμ ανοίγουν ένα σημαντικό παράθυρο στη διερεύνηση της υπόθεσης και γεννούν ελπίδες στην οικογένεια Νίνταμ, που χρόνια τώρα αναζητά να μάθει την τύχη του μικρού αγοριού.
«Αυτό που απομένει να δούμε και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία είναι αν το γενετικό υλικό, το DNA που βρέθηκε, είναι συμβατό με το γενετικό υλικό του αγοριού», σημειώνει ο Έλληνας ερευνητής στη Real News. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε, σύμφωνα με τον κ. Δέδε, «επιβεβαιώνεται κατά κάποιον τρόπο το σενάριο που θέλει τον μικρό Μπεν να έχασε τη ζωή του από ατύχημα με εκσκαφέα, στις 24 Ιουλίου 1991, κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά και όπου εντοπίστηκε το σανδάλι. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για νέα ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια».
Στα ευρήματα η απάντηση
Το γενετικό υλικό αλλά και άλλα δείγματα που ελήφθησαν πέρυσι τον Οκτώβριο από Βρετανούς ντετέκτιβ από την περιοχή όπου διέμενε ο μικρός Μπεν με την οικογένειά του στην Κω, βρίσκονται υπό ανάλυση ήδη στα ειδικά εργαστήρια της βρετανικής αστυνομίας. Ο Έλληνας ερευνητής, ο οποίος κατάγεται από τον Πειραιά και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, εξηγεί ότι οι αναλύσεις αυτές απαιτούν χρόνο.
«Τα δείγματα που πήραμε από την Κω είναι πολλά. Θα χρειαστούν ακόμη τρεις τουλάχιστον μήνες εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να φτάσουμε σε συμπεράσματα.
Οι επόμενες κινήσεις μας από εκεί και πέρα είναι να ενημερώσουμε την οικογένεια και να γράψουμε την τελική αναφορά της υπόθεσης για το τι πραγματικά πιστεύουμε ότι συνέβη στο μικρό παιδί. Ευελπιστούμε οι αναλύσεις στα δείγματα να συνεισφέρουν στη λύση του μυστηρίου», αναφέρει ο κ. Δέδες, που έχει ασχοληθεί επισταμένως εδώ και χρόνια με την πολύκροτη εξαφάνιση.


cnn.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου