13.7.17

ΠΑΝ .ΑΙΓΑΙΟΥ: ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΞΗ - ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ

                            ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΞΗ - ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
                                  ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ  1η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017
      ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ-  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ             
                     ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 450  ΩΡΩΝ
                                          Λήξη εγγραφών: 15/09/2017
Το πρόγραμμα  Επαγγελματικής Εξειδίκευσης  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους , ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργαζόμενους  στην ψυχική υγεία και σε δομές ατόμων με αναπηρία. καθώς και άλλους ειδικούς, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η επιμόρφωση  περιλαμβάνει ενότητες: διδακτικής και παιδαγωγικής μεθοδολογίας, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης αναπήρων ατόμων, γονέων και δασκάλων, αξιολόγησης, διάγνωσης   και έχει σκοπό τη θεωρητική και εμπειρική εξειδίκευση  στις σύγχρονες τάσεις της Ειδικής Αγωγής και τον εμπλουτισμό των γνώσεων, που απαιτούνται, προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν με αξιοπιστία και θεωρητική  επάρκεια όλες τις κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες σε παιδαγωγικο-διδακτική και συμβουλευτική βάση.
Το σεμινάριο θα διεξάγεται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα ( 10 διδακτικές ώρες το Σάββατο και 10 την Κυριακή)  διά  ζώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Διδάσκοντες στο σεμινάριο είναι Μέλη ΔΕΠ, Σχολικοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων στην Ειδική Αγωγή, με επαγγελματική εμπειρία σε δομές ΑμεΑ
Όσοι ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, έχουν τις εξής ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
1. Να επισκέπτονται μία από τις προαναφερθείσες πόλεις
2. Να το παρακολουθήσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών συναντήσεων στην πλατφόρμα Google Classroom, με προσωπική μελέτη του υλικού και μία δίωρη διαδικτυακή συνάντηση με το διδάσκοντα, ο οποίος θα αναρτά κείμενα για σχολιασμό και θα απαντά σε ερωτήσεις ανατροφοδότησης.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προβλέπονται δίδακτρα 700  ευρώ συνολικά, τα οποία καταβάλλονται ως εξής:
1η δόση εγγραφής: 100 ευρώ πληρωτέα μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2017
2η δόση: 200 ευρώ, πληρωτέα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017
3η δόση: 200 ευρώ πληρωτέα μέχρι 15 Ιουνίου 2018
4η δόση: 200 ευρώ κτήσης πιστοποιητικού, πληρωτέα μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2018
Η πρώτη δόση κατοχυρώνει και την εγγραφή σας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ , ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ , ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ :
Γενικές Μοριοδοτήσεις Ετήσιων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων. Για συγκεκριμενοποίηση και ενημέρωση  οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με τον ακαδημαϊκό σύμβουλο κο Ιωάννη Ρε (phdres@gmail.com)
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ.361.22/23 /91322 /E3/31-05-2017, ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ ("Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ)"), ΚΡΙΤΗΡΙΟ 1,ε "Κριτήριο επιστημονικής – παιδαγωγικής συγκρότησης και κατάρτισης":  Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης σε Σ.Ε.Λ.Μ.Ε., Σ.Ε.Λ.Δ.Ε., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. / Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και Α.Ε.Ι., εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό: 0,5 μονάδα. Αν ο υποψήφιος έχει περισσότερα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις ετήσιας επιμόρφωσης μοριοδοτούνται αθροιστικά έως δύο (2) πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις με ανώτατο όριο τη μία (1) μονάδα.! ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΕΤΗΣΙΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΝΟΥΝ 1 ΜΟΡΙΟ (0,5 +0,5) ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Αρ. Πρωτ. 63498/Ε2/13-04-2017/ΥΠΠΕΘ, με θέμα:
«Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΕΑΕ, σχολικού έτους 2017-2018» και ειδικότερα το Άρθρο 3
1.Κριτήρια κατάταξης και μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες:
Ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
2.Κριτήρια κατάταξης και μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες :
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ  ΚΡΙΤΗΡΙΑ :
Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
------Μέγιστος αριθμός μορίων (2) σύμφωνα με το ΦΕΚ με θέμα: «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ» (Αρ. Φύλλου 1961/30-06-2016), σε ειδικότητες αντίστοιχης θεματικής με θέματα ειδικής αγωγής (π.χ. Προσχολικής Αγωγής).
Ως Συνοδός Παράλληλης Στήριξης στο σχολικό πλαίσιο: σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ.18 του νόμου 4186/2013 (Φ.Ε.Κ. 193Α), «η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από συνοδό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων».
Ο ρόλος του Συνοδού Παράλληλης Στήριξης είναι καταλυτικός καθώς υποστηρίζει τους μαθητές στη σχολική τάξη λειτουργώντας παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Σε κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιστοιχεί ένας συνοδός, ο οποίος τον υποστηρίζει στη μαθησιακή διαδικασία δίχως βέβαια να παρεμβαίνει στο έργο του εκπαιδευτικού.
ΟΑΕΔ με αρ.πρωτ. 48213/30-06-2017 κ θέμα " ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙ∆ΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑµεΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018".
Στην παράγραφο 6 της προκήρυξης: Επιµορφωτικά σεµινάρια για την Ειδική Αγωγή
Ως τίτλοι επιµορφωτικών σεµιναρίων σε ΑµεΑ νοούνται πιστοποιητικά παρακολούθησης σεµιναρίων κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή από πανεπιστήµια ή από φορείς του ∆ηµοσίου η του ευρύτερου ∆ηµοσίου τοµέα.

Στην παραγραφο ΣΤ (κριτήρια μοριοδοτησής): Επιµορφωτικά Σεµινάρια σε ΑµεΑ
Οι υποψήφιοι κάτοχοι πιστοποιητικών παρ
ακολούθησης σεµιναρίων κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από φορείς ∆ηµοσίου τοµέα, µοριοδοτούνται µε ένα µόριο για κάθε ώρα κατάρτισης και µέχρι 500 µόρια τα οποία προστίθενται στο σύνολο των µορίων τους.
ΑΠΟΝΕΜΟΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Με βάση το Νόμο 4465/2017 (άρθ. 46), χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης- Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) (ετήσιας διάρκειας, 450 διδακτικών ωρών)
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, στο σύνδεσμο :
Πληροφορίες και αιτήσεις goo.gl/gKJfX7
και αίτηση στο   https://www.ru.aegean.gr/epos/?id=67
Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγραμμάτων:
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:
22510-36520 εργάσιμες μέρες και ώρε6940911716, 6988019804, 6972192165, 6985586319, 6988069584, 6948711315  -    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ppy@aegean.gr 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου