28.7.17

Συνεργασία ΚΕΔΕ - ΕΣΗΕΑ για την επίλυση των προβλημάτων στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα

Η αδειοδότηση καθώς και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τη Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Μ. Αντωνιάδου και αντιπροσωπεία εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρξει διευρυμένη συνεργασία της ΚΕΔΕ, με όλες τις Ενώσεις προκειμένου να ξεπεραστούν ζωτικής σημασίας προβλήματα.
Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης, «είναι ανάγκη να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα από την υποχρέωση υποβολής οικονομικής προσφοράς κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας».
«Οι δημοτικές συχνότητες αξιοποιούνται για την ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων και την πολιτιστική προβολή του τόπου μας. Είναι ζωτικής σημασία η εξαίρεσή τους από τον διαγωνισμό, όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει και στην περίπτωση της ΕΡΤ. Η ΚΕΔΕ θα συνεργαστεί με τις Ενώσεις καθώς και με τους εργαζόμενους στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν».
Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από το Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρη να συνεργαστεί με το νομικό τμήμα και τους δικηγόρους της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο.
Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου, από την πλευρά της υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμό στην προσπάθεια με κεντρικό στόχο την εξαίρεση των δημοτικών ΜΜΕ από τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε όλα τα δημοτικά μέσα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Σ. Καπάκος, Γενικός Γραμματέας ΕΣΗΕΑ, ο Μιχάλης Κυριακίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, η Μ. Αρώνη  (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM) και ο Παναγιώτης Αβραμίδης (ΚΑΝΑΛΙ 1).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου