28.7.17

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ....ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΟΙΥ ΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ -ΚΡΗΤΗ

Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας απέστειλε επιστολή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κοινοποιούμενη στο Νεκτάριο Σαντορινιό, Υφυπουργό και στο Διονύσιο Καλαματιανό, Γενικό Γραμματέα του ιδίου Υπουργείου.
Η επιστολή αφορά στην επαναδρομολόγηση πλοίου μεταξύ Καλαμάτας και Κρήτης και έχει ως εξής:
«Πληροφορηθήκαμε ότι την προσεχή Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 θα συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο για την επαναδρομολόγηση πλοίου προς Κύθηρα.
Σας είναι, βέβαια, γνωστό ότι και η Καλαμάτα είναι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη, αφού το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που εξυπηρετούσε τη γραμμή αυτή, βρίσκεται σε ακινησία λόγω τεχνικής βλάβης.
Παρακαλούμε, λοιπόν, να συμπεριληφθεί στην απόφαση και η γραμμή Καλαμάτα - Καστέλι Κισσάμου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος διακινουμένων. Μάλιστα, με τη διαφήμιση της γραμμής που έχει προηγηθεί και, κυρίως, με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων (η Τρίπολη απέχει 35 λεπτά από την Καλαμάτα, η Σπάρτη απέχει 45 λεπτά και τα Γιάννενα 4 ώρες κ.λπ.) είναι βέβαιο ότι η γραμμή αυτή έχει εξαιρετική προοπτική, με προϋποθέσεις, βέβαια, τη συνέχεια, την αξιοπιστία και την αύξηση των δρομολογίων,
Τέλος, σας είναι γνωστό ότι η Καλαμάτα αποτελεί μία πόλη που αναπτύσσεται τουριστικά και, μάλιστα, με ταχύτατους ρυθμούς, επομένως οπωσδήποτε επλήγη από τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κρήτη. Γι' αυτό, απαιτείται άμεσα η επαναδρομολόγηση πλοίου για τη συγκοινωνία Καλαμάτας – Κρήτης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου