27.7.17

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ !!!Ανακοίνωση-απάντηση στον Δήμαρχο Νίκα από τον δήμαρχο Άργους

Ανακοίνωση
                                                         «Το ζήσαμε και αυτό»

 Ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσπαθώντας να  δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους πολίτεςτου στο θέμα των απορριμμάτων, εξέδωσε  ανακοίνωση μνημειώδους ψεύδους  και σουρεαλισμού.
Επειδή οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μικροπολιτική και τις θολές μεθοδεύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, απαντάμε  τα εξής:
1ον
Ο κ. Νικάς δεν είδε το διαγωνισμό στη διαύγεια, μάλλον γιατί δεν ήθελε να τον δει. Για το λόγο αυτό, του παραθέτουμε  τη διακήρυξη του διαγωνισμού με αριθμό  ΑΔΑ: Ω71ΖΩΨΔ-Ε6Μ. Επίσης, τον ενημερώνουμε, ότι τον διεθνή διαγωνισμό τον είδαν όλες οι εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου, αποδέχτηκαν τους όρους, ενώ συμμετείχαν οι οκτώ μεγαλύτερες του χώρου στη διαχείριση αποβλήτων . Μπορεί να μας ενημερώσει, πόσες εταιρείες συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Καλαμάτας; Είναι αλήθεια, ότι μόνο μια εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελο στο διαγωνισμό της Καλαμάτας;Τι είδους  διαγωνισμός είναι αυτός, με μία μόνο  εταιρεία;Σας ενημερώνουμε ότι  ο ανταγωνισμός επιφέρει την πιο συμφέρουσα τιμή.
2ον
Είναι γνωστό πως  μοιράστηκαν 11 εκ. ευρώ, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των απορριμμάτων . Ο Δήμος Άργους Μυκηνών πήρε  από αυτά,μόνο 600.000 ευρώπαρότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Πελοποννήσου. Σας ενημερώνουμε λοιπόν  ότι, τα χρήματα αυτά τα αξιοποιούμε καθώς μέχρι στιγμής, μελετήσαμε, σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε και  πλέον ξεκινάμε να κατασκευάσουμε μια πρότυπη μονάδα διαχείρισης  που δεν υπάρχει πουθενά στη Πελοπόννησο.Το κόστος της μονάδας ανέρχεται στα 550.000 ευρώ, με τους πλέον σύγχρονους και απαιτητικούς  περιβαλλοντολογικούς όρους, που προκύπτουν από την ΑΕΠΟ( Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων).
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών προχωρά στην δημιουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, για τουλάχιστον 20 χρόνια και όχι για ένα με δύο.  Η μονάδα αυτή, όπως και να καταλήξει η συνολική διαχείριση των στερεών  αποβλήτων της Πελοποννήσου, έχει την δυνατότητα και την υποδομή να  λειτουργεί και με ρεύματα καφέ κάδου(κομποστοποίησης) και μπλε κάδου(ανακύκλωσης), άρα ο δημότης  Άργους –Μυκηνών έχει μονάδα για πολλά χρόνια, πλήρως εναρμονισμένη με τον ΕΣΔΑ(Εθνικός Σχέδιο  Διαχείρισης Αποβλήτων) 
Εσείς κ. Νίκα, ποιους περιβαλλοντικούς όρους και ποιες υποδομές έχετε;  Ή καλείστε στη μέση του πουθενά, να κάνετε διαχείριση, όταν  εμείς τις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε τα σχέδια της μονάδας στον τύπο; Μια μονάδας που  δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στον λαό του Δήμου Άργους Μυκηνών. Αναμένουμε να γνωστοποιήσετε την μονάδα που διατείνεστε πως έχετε, καθώς και την ΑΕΠΟ( Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) την οποία έχει! Περιμένει ο λαός και των δύο πόλεων να συγκρίνει.
3ον
κ. Νικά κι εμείς θέλουμε οριστική λύση για τα αστικά απόβλητα, όμως  υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα μας. Εμείς εργαζόμαστε αποκλειστικά για το συμφέρον των πολιτών μας. Καλούμε και εσάς να έρθετε από την πλευρά αυτή και μαζί μας θα ανακαλύψετε ότι σκοπός ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα δεν είναι να παραχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχει από το νόμο, αλλά να διεκδικεί το καλύτερο για τους πολίτες του.
4ον
Σας επισημαίνουμε, πως η βιασύνη δεν είναι προσόν . Το εάν είναι νόμιμη η διαχείριση της ΤΕΡΝΑ και που οδηγεί αυτή, θα την κρίνουμε όλοι μαζί στο ΦΟΔΣΑ.
5ον
Πράγματι δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια στο θέμα των  απόβλητων. Σταματήστε τα λοιπόν και πείτε την αλήθεια στο λαό της Καλαμάτας, γιατί πληρώνει κάτι τόσο ακριβά που δεν είναι μόνιμο;
Τέλος είδαμε με ενδιαφέρον, την ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου σας, του Ομίλου ΜΠΟΜΠΟΛΑ, να προσπαθεί να αιτιολογήσει την τιμή της διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλαμάτα.Δεν είναι σκοπός μας να έρθουμε σε διάλογο με καμία εταιρεία, όπως και δεν ήρθαμε ποτέ. Απλώς  ενημερώνουμε, ότι οι υπολογισμοί που κάνει ως προς το τίμημα, είναι ανακριβείς. Για τις εγκαταστάσεις αναφερθήκαμε εκτενώς. Όσο για τα μηχανήματα, στοχεύουμε ώστε   να προσέλθουν χρηματοδοτήσεις του ΕΠΕΡΑ(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον–Αειφόρος Ανάπτυξη) και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει τα κόστη που αναφέρει. Την ευχαριστούμε που προσήλθε στον διαγωνισμό του Δήμου Άργους Μυκηνών και έδωσε μια  καλή τιμή για την διαχείριση των απορριμμάτων, αν  και θεωρούμε, ότι στο κ. Νίκα και στον λαό της Καλαμάτας, ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεία που κατέθεσε πλήρη  φάκελο,έχει το χρόνο να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και επιχειρήματα  για την τιμή που έδωσε.    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου