5.7.17

Κρητικός επιχειρηματίας επιτέθηκε σε επιθεωρητές εργασίας

Συνέβη στο Ρέθυμνο, όπου εξαγριωμένος επιχειρηματίας προπηλάκισε τα μέλη κλιμακίου Επιθεωρητών Εργασίας που έκαναν ελέγχους στην περιοχή.

Το περιστατικό έφερε στο φως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου επισημαίνοντας μάλιστα ότι χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ οι έλεγχοι των Ειδικών Επιθεωρητών που είχαν πάει για το σκοπό αυτό από την Αθήνα, συνεχίστηκαν παρουσία αστυνομικών.
Το τελευταίο διήμερο, το κλιμάκιο των ελεγκτών που συνόδευαν στελέχη του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιούσε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την πάταξη του φαινομένου της "μαύρης" εργασίας.
Ωστόσο, ο εν λόγω επιχειρηματίας που φαίνεται πως βρέθηκε με αρκετές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ενοχλήθηκε σε τέτοιο βαθμό που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου "απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου μας, γεγονός που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου".
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με στόχο να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι επιχειρήσεις εκείνες που "δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται την σημερινή κρίση στο βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας".


cretapost

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου