26.7.17

Η κατάλληλη ώρα για να τρώμε το βραδινό αν θέλουμε να χάσουμε κιλά

Το γεύμα που επηρεάζει περισσότερο τη δίαιτά μας

Ένας από τους παράγοντες που παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια των κιλών είναι η ώρα της ημέρας που τρώμε το κάθε γεύμα.
Πρωινό και μεσημεριανό δεν έχουν τόση σημασία όσο το βραδινό καθώς αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε κιλά.
Σύμφωνα με μια  αμερικανική επιστημονική μελέτη, όταν το τελευταίο γεύμα της ημέρας καταναλώνεται (πολύ) νωρίς παρατηρούνται θετικά αποτελέσματα στον μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους. Όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα των ερευνητών, όταν το τελευταίο γεύμα καταναλώνεται πολύ νωρίς μέσα στην ημέρα παρατηρούνται θετικές επιδράσεις στον μεταβολισμό και το βάρος.
Ουσιαστικά,  η καλύτερη ώρα για να φας δείπνο είναι τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την ώρα που σκοπεύεις να ξαπλώσεις – αν όχι και νωρίτερα. Επειδή όμως δεν μπορούμε να ακολουθούμε συνεχώς ένα πρόγραμμα ­ας πούμε πως χρειάζεται να μείνεις μέχρι αργά στη δουλειά ή να βγεις έξω με φίλους για φαγητό, μπορείς να επιλέγεις ένα υγιεινό φαγητό με όχι και τόσες θερμίδες.
Τέλος, η ώρα ενός γεύματος από μόνη της δεν οδηγεί στην πρόσληψη βάρους – ορισμένες όμως από τις επιλογές που τείνουμε να κάνουμε όταν τρώμε αργά, κάνουν πράγματι τη διαφορά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου