3.7.17

Τι «δείχνουν» τα στατιστικά των βαθμολογιών για τις βάσεις των σχολών

Μεγάλη πτώση στις βάσεις των σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και στις πολυτεχνικές σχολές, μεγάλη άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, καθώς επίσης και οριακή αύξηση στις ιατρικές και τις νομικές σχολές, «δείχνουν» τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογιών, σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, είναι κάτω του 10, αναδεικνύει τα ποσοστά κάτω της βάσης -ειδικά στην Ιστορία γενικής Παιδείας (90,3%) και τα Μαθηματικά προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (83,45%)- σε πρωταγωνιστές.
Αναλυτικά, οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων της ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής σε Μαθηματικά και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), αναμένεται να οδηγήσουν σε «εντυπωσιακή πτώση» των βάσεων των σχολών του 5ου πεδίου, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό και αναλυτή, Γιώργο Χατζητέγα.
«Η πτώση των βάσεων στο 5ο πεδίο θα είναι εντυπωσιακή» είπε ο κ. Χατζητέγας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «καθώς και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ήταν εξαιρετικά χαμηλές οι επιδόσεις των υποψηφίων». Όντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 83,46% των υποψηφίων του συγκεκριμένου προσανατολισμού, έγραψαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά, ενώ στις ΑΟΘ μόλις το 11,6% των υποψηφίων έγραψε από 18 έως 20, τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32,34%.
«Η πτώση θα είναι μεγάλη στα κεντρικά τμήματα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο κ. Χατζητέγας, «ενώ στα περιφερειακά οικονομικά τμήματα οι βάσεις αναμένεται να είναι χαμηλότερες των 10.000 μορίων».
Στα πολυτεχνικά τμήματα, επίσης, αναμένεται πτώση, η οποία θα είναι σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Χατζητέγα, μεγαλύτερη των 500 μορίων, ακόμα και στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων. «Στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου θα υποχωρήσουν εμφανώς οι βάσεις. Η πτώση επιβεβαιώνεται από τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά προσανατολισμού, καθώς οι επιδόσεις από 18 έως 20 ήταν εμφανώς χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι» τόνισε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου