4.7.17

Δημοκρατική Συμπαράταξη - Στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο και η Νάντια Γιαννακοπούλου ;

Ποιοι θα στελεχώσουν το νέο όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τα ‘τεφτέρια’ τους βγάζουν οι επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς από σήμερα κιόλας, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του φορέα χθες, πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν για την υλοποίηση των αποφάσεών του.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να προτείνουν και τους «καλύτερους» κάθε φορέα, προκειμένου να συγκροτήσουν το νέο 50μελές όργανο που θα έχει την ευθύνη να καταρτίζει την πολιτική θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα κεντρικά ζητήματα αλλά και σε κάθε θέμα που προκύπτει, αφού πρώτα συνεδριάσει από κοινού με τους βουλευτές του φορέα, εν είδει Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, στο όργανο θα μετέχουν 20 άτομα από το ΠΑΣΟΚ, δέκα από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και δέκα από τη ΔΗΜΑΡ, πέντε από τις Κινήσεις Πολιτών και πέντε από την ΕΔΕΜ.

Με την επίσημη συζήτηση να μην έχει ακόμα ξεκινήσει, στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι μεταξύ των ονομάτων που θα ακουστούν, είναι αυτά των στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα, Θάνου Μωραΐτη και Χρήστου Πρωτόπαπα, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην νεότερη γενιά Παύλου Χρηστίδη.
Μεταξύ των ‘επικρατέστερων’ είναι ακόμα οι πρώην υπουργοί Παύλος Γερουλάνος και Κατερίνα Μπατζελή, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και η Ζέφη Δημαδάμα, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Στέλιος Τσιάκαλος, ο Μπάμπης Βαρδίκος, κ.α.

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, ακούγονται μεταξύ άλλων τα ονόματα των πρώην υπουργών Δημήτρη Ρέππα, Φίλιππου Σαχινίδη, Χάρη Καστανίδη, Γιώργου Πεταλωτή και Μιχάλη Καρχιμάκη, της πρώην βουλευτού Αφροδίτης Παπαθανάση και των δύο στενότατων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Ελενόπουλου και Πωλίνας Λάμψα.

Στη ΔΗΜΑΡ, όπου πάντως όσοι συμμετέχουν στο όργανο θα προκύψουν από εκλογική διαδικασία σε ειδική συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, οι Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Τάσος Δαρσινός, Γιώργος Σιακαντάρης, Έφη Παγκάλου, Γιάννης Αργυρός, Δημήτρης Στάμου, Γιώργος Γιάνναρος, Στέργιος Καλπάκης, Φωτεινή Αναστασίου, Ρωμανός Οικονομίδης, Κώστας Πανδής, Μανώλης Βελεγράκης και Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία στο 50μελές όργανο θεωρείται βέβαιο ότι θα προταθούν να μετάσχουν ο Γιάννης Τούντας, ο Νίκος Διακουλάκης και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο Τάκης Αναστόπουλος, ο Μιχάλης Χάλαρης και ο Χριστόφορος Εδιάρογλου.

Τέλος, από την ΕΔΕΜ το πλέον πιθανό είναι να μετέχουν στο όργανο πλην του προέδρου Απόστολου Πόντα, ο Συντονιστής Διακομματικής Εκπροσώπησης Νίκος Ιωσήφ, ο Θανάσης Σακκάς, ο Κωστής Παπαγιαννάκης, ο Γιάννης Ακριβός, η Γωγώ Καζά και ο Δημήτρης Ρολόγης.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου