6.7.17

Πέντε απλά και καθημερινά λάθη που σε παχαίνουν

5 απλά και καθημερινά λάθη που σε παχαίνουνΛάθη που κάνουμε καθημερινά και χωρίς να το καταλάβουμε «παίρνουμε» θερμίδες


Πόσες φορές σου έχει τύχει να ανέβεις πάνω στη ζυγαριά και να θες να βάλεις τα κλάματα; 
Αυτό που ενώ δεν τρως πάρα πολύ, παχαίνεις ακόμα να το καταλάβεις. Έχεις βάλει τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σου αλλά... τζίφος. Ειδικά τώρα το καλοκαιράκι δύο με τρία κιλά παραπάνω υπάρχουν πάντα στο πρόγραμμα. Σε καταλαβαίνω απολύτως. 
Λοιπόν, δε θα στο παίξω ειδήμων καθώς και εγώ τα λαθάκια μου τα κάνω (και τα παραδέχομαι όπως βλέπεις). Μάθε τα, λοιπόν, και εσύ και ξεκίνα τις «διορθώσεις» και μη φοβάσαι πια για την ώρα της ζυγαριάς.

1.Ξεδιψάς με... αναψυκτικά/αλκοολούχα ποτά: Οδεύεσαι προς το περίπτερο (ή και το ψυγείο) νιώθοντας αρκετά διψασμένη και αντί να επιλέξεις ένα μπουκαλάκι παγωμένο νερό, βρίσκεσαι με ένα αναψυκτικό ή αλκοολούχο ποτό (κατά τις βραδινές ώρες) στο χέρι. Λάθος μεγάλο.

2. Ξεχνάς τα δημητριακά και προτιμάς τη... σφολιάτα: Ούτε και εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ το πρωί σε μία τυρόπιτα ή ένα κρουασάν σοκολάτας αλλά «hellooooo» οι θερμίδες τους είναι σχεδόν τριπλάσιες.

73ecb6364191987c237005f32595583c3. Δεν παίρνεις ταπεράκι στη δουλειά: Αν δεν έχεις πάντοτε μερικά φρούτα και ένα σπιτικό μεσημερανιό γεύμα μαζί σου (+ σαλάτα), τότε όπως είναι λογικό θα οδηγηθείς στη λύση του fast food. Νοστιμότατο μεν, παχυντικό δεν. Εμείς για παράδειγμα έχουμε καθιερώσει στο γραφείο την Παρασκευή μόνο ως delivery day. Για σκέψου το και εσύ!

4. Κάθεσαι στον καναπέ με το «λάθος» γεύμα: Ταινία και τσιμπολόγημα πάνε μαζί. Θα το δεχτώ πως δε γίνεται να κρατάς ένα μπολ με φρούτα εκείνη την ώρα ή μπρόκολο αλλά οκ μην φας και 6 κομμάτια πίτσας.

5. Δεν κινείσαι καθόλου: Δε θα «ανοίξω» καν το θέμα γυμναστική –αν και θα έπρεπε- αλλά φρόντισε να περπατάς τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά, πάρκαρε το αυτοκίνητό σου λίγο πιο μακριά ή όσο ο καιρός το επιτρέπει κάνε μία χαλαρή βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου