13.7.17

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ !!! Άμισθη, αλλά με .....οδοιπορικά η Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού

Επίσημα πλέον κατέχει την θέση της άμισθης προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.
Ωστόσο σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Βασιλική Θάνου δεν θα απασχολείται απολύτως αμισθί. 
Όπως αναφέρει η απόφαση θα δικαιούται οδοιπορικών και πιθανώς και ημερήσιας αποζημίωσης για τις ημέρες που θα βρίσκεται εκτός της υπηρεσίας της.
Φαίνεται λοιπόν πως η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου προσλαμβάνεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, κατά τα πρότυπα που έχουν προσληφθεί κι όλοι οι άλλοι άμισθοι σύμβουλοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία, αρνούμενοι τις μισθολογικές απολαβές για να μην απωλέσουν το δικαίωμα άλλων αποδοχών ή σύνταξης, όπως ισχύει και με την περίπτωση της Βασιλικής Θάνου.
Ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη (11.07.2017).
Στο τελευταίο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία θα εργάζεται αμισθί αλλά θα παίρνει οδοιπορικά. «Θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.
Επίσης, η απόφαση του πρωθυπουργού αναφέρει πως η Βασιλική Θάνου προσλαμβάνεται από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και για δυο χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.
Αναλυτικά η απόφαση όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ: «Με την υπ’ αριθμ. Υ57/10.07.2017 απόφαση του Πρωθυπουργού που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 55 παρ. 4 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (π.δ. 63/2005, Α’ 98), του άρθρου 1 παρ. 1 και 2 του π.δ. 2/2011 (Α’ 5), ανατίθενται, από 10.07.2017, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ.: ΑΚ 082129) καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου