10.7.17

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

ΛΑΜΠΡΕΣ παρουσία των αρχών της Τριφυλίας, του Σεβ. Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου αλλά και της μαθητικής νεολαίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διεξάγονται κάθε χρόνο τιμώντας τον μεγάλο ήρωα Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα, γόνο της μεγάλης οικογένειας των Αγαπηνών στους Γαργαλιάνους Δήμου Τριφυλίας.
Αρχικά μπροστά από την προτομή του ήρωα διεξήχθη επιμνημόσυνη δέηση με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας σε ειδική τελετή στο προαύλιο της
Δημοτικής βιβλιοθήκης. 
Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερρωμένη  παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων με κατάληξη την κεντρική πλατεία. Εκεί χαιρετισμό απεύθυνες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο δήμαρχος Εδεσσας
Δημήτρης Γιάννου, ενώ συγκινητικός ήταν ο λόγος που εκφώνησε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ζούκας επίτιμος διοικητής Γ’ ΣΣ για τον μεγάλο ήρωα της Μακεδονικής ιστορίας. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Τριφυλαικής πόλης  με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Αγρας- Μίγγας» και του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, παρουσία των αρχών.. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                     ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΜΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Την έναρξη λειτουργίας του παιδότοπου ανακοίνωσαν οι εθελοντές στην Καναλουπού. Εκτός από τον Παιδότοπο όμως, λειτουργεί και η Βιβλιοθήκη του χωριού, η οποία περιλαμβάνει 1.934 βιβλία διαφόρων κατηγοριών.
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ & ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει ο παιδότοπός μας, χαρίζοντας πολύ κέφι κ χαρά σε όλα τα παιδιά. Τα παιδιά μπορούνε να παίξουνε με τα επιτραπέζια, να ζωγραφίσουνε, να τραγουδήσουνε καραόκε ή να δούνε ταινία, ενώ στο προαύλιο μπορούνε να κάνουνε κούνια, τσουλήθρα ή μονόζυγο.
Ο χώρος θα είναι ανοιχτός σε καθημερινά όλο το καλοκαίρι, από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. ή όσο αντέχουμε.
Εκτός από τον παιδότοπο ανοιχτή θα είναι και η βιβλιοθήκη μας (η οποία περιλαμβάνει 1.934 βιβλία διαφόρων κατηγοριών και που συνεχώς μεγαλώνει) και όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο στο χώρο του σχολείου ή ακόμα και να το δανειστή για λίγες ημέρες .
Αξίζει να αναφέρω ότι όλο το έργο οφείλεται στον εθελοντισμό της Καναλουπούς και τον φίλων της. Για περισσότερες πληροφορίες όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στα παρακάτω τηλέφωνα. Σας περιμένουμε.
Υπεύθυνος είναι ο: Μπουρδέκας Αναστάσιος..

                                      ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΝΙΓΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΤΟ πρώτο κρούσμα πνιγμού δυατυχώς σημειώθηκε την Δευτέρα το πρωί για μια ηλικιωμένη η οποία κολυμπούσε. Πιο αναλυτικά από λουόμενους έγινε αντιληπτό μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν αναίσθητη στην θαλάσσια περιοχή του Καλονερού καθώς εθελοντές κατάφεραν να την ανασύρουν αλλά δυστυχώς είχε χάσει τις αισθήσεις της. Πρόκειται για μια 71χρονη η οποία έκανε το μπάνιο της στην παραλία του Καλού Νερού Τριφυλίας. Οι λουόμενοι ειδοποίησαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη άμεσα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν δυστυχώς ότι είχε φύγει από την ζωή και δεν μπόρεσαν να την επαναφέρουν. Στη περιοχή πάντως διαπιστώνεται ότι έχουν σημειωθεί πνιγμοί αλλά η παρουσία ναυαγοσώστη βοηθά στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών...ΓΙΑΝ. ΜΠ.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου