8.7.17

Καριερίστριες «παγώνουν» τα ωάρια τους επειδή δεν μπορούν να βρουν έξυπνους άντρες

Καριερίστριες «παγώνουν» τα ωάρια τους επειδή δεν μπορούν να βρουν έξυπνους άντρες«Δεν υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι γι' αυτές. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια υπερβολική προσφορά εκπαιδευμένων γυναικών»

Δεν είναι λίγες αυτές οι γυναίκες, που ειδικά στη σύγχρονη εποχή, θέτουν τη μητρότητα στο περιθώριο και επιλέγουν να δοθούν ολοκληρωτικά στη δουλειά τους, αντί να δημιουργήσουν μία οικογένεια.

Αυτή, όμως, απ' ο,τι φαίνεται είναι η μισή αλήθεια, καθώς μία πρόσφατη τάση θέλει τις γυναίκες να... «παγώνουν» τα ωάρια τους, επειδή, δεν μπορούν να βρουν άντρες εξίσου επιτυχημένους μ' αυτές.

Οι ίδιες μάλιστα που επιλέγουν να το κάνουν αυτό, πληρώνουν μέχρι και 5,000 £, για να διατηρήσουν τα ωάρια τους φρέσκα σε περίπτωση που μελλοντικά, βρεθεί κάτι.

Οι γυναίκες-καριερίστριες, χαρακτηρίζονται, από πρόσφατη έρευνα ως εναπομείνασες γυναίκες, οι οποίες προέρχονται από μία γενιά, όπου οι άντρες... εκλείπουν.

Το κύριο πρόβλημα αυτών των γυναικών, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ισραηλινούς ερευνητές, είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρουν εξίσου έξυπνους, επιτυχημένους άντρες, επειδή όλο και λιγότεροι άντρες επιλέγουν πια να εξελίξουν τις σπουδές τους.

Ερευνητές εξέτασαν 150 γυναίκες, οι οποίες επέλεξαν να επισκεφτούν βρετανικές κλινικές γονιμότητας, προκειμένου να «παγώνουν» τα ωάρια τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, Marcia Inhorn, ανέφερε σχετικά με την πρακτική αυτή που όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να επιλέγουν:

«Δεν υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι γι' αυτές. Με απλά λόγια, πρόκειται για μια υπερβολική προσφορά εκπαιδευμένων γυναικών» και συμπληρώνει «στην Κίνα τις αποκαλούν "εναπομείνασες γυναίκες", ακούγεται ψυχρό και σκληρό, αλλά από δημογραφική άποψη μιλάμε για "αγνοούμενους άντρες" και γυναίκες που έχουν απομείνει».

Ο καθηγητής ιατρικής και διευθυντής της Creatility Fertility στη Βρετανία, Geeta Nargund,  υποστηρίζει: «Οι γυναίκες μας λένε συχνά ότι παγώνουν τα αυγά τους επειδή οι άνδρες που συναντούν, αισθάνονται ότι απειλούνται από την επιτυχία τους και έτσι δεν θέλουν να δεσμευτούν και να δημιουργήσουν μία οικογένεια μαζί τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου