15.7.17

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ - ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στα καιρικά φαινόμενα που έρχονται

Λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων και του γεγονότος ότι χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες ή και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη θάλασσα, απαιτείται  
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Τρίτης 18/07.
Η πολύ σημαντική κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα (16 - 17/07). Σύμφωνα με το νέο δελτίο πρόβλέψεων που εκδόθηκε στις 10 το πρωί του Σαββάτου, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και υπογράφουν οι Κ. Λαγουβάρδος - Β. Κοτρώνη :
Την Κυριακή 16/07, αναμένονται  καταιγίδες  μετά το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται τις απογευματινές/βραδινές ώρες στην Δυτική Στερεά, Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων) και Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
Την Δευτέρα 17/07, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα, κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων, της Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής, Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές με θυελλώδεις ανέμους. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.
Και τις δυο ημέρες αναμένεται πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Ακολουθούν χάρτες βαρομετρικής πίεσης και βροχής για επιλεγμένες χρονικές στιγμές του διημέρου.
: 1em;">

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου