28.7.17

Costa Navarino: «Democracy and Film» από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου

Το «New York Times Athens Democracy Forum» και η Costa Navarino, διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά ένα διεθνές τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Democracy and Film».
Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως κύριο θέμα την επίδραση του κινηματογράφου και των δημιουργών στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα και τον κόσμο ευρύτερα, καθώς και τον αντίκτυπο στην πολιτική συνείδηση και ενασχόληση του κοινού.
Στην κεντρική συζήτηση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, γνωστοί διεθνείς σκηνοθέτες, ηθοποιοί και άλλοι ειδικοί του χώρου, θα αναλύσουν αυτά τα καίρια ζητήματα, με φόντο το Μεσσηνιακό τοπίο. Συντονιστής των ομιλιών θα είναι ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Ali Hossaini, ενώ οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν από προβολές βίντεο που έχουν επιλέξει και επιμεληθεί οι καλλιτεχνες που συμμετέχουν, συμβάλλοντας περαιτέρω στο διάλογο για τον κινηματογράφο και την επίδρασή του στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα των ομιλιών θα συνοδεύσουν μια σειρά από αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες του «Film & Democracy», όπως οι «Φιλοσοφικοί περίπατοι» με θέμα «Πολιτική και Αρχαίο Δράμα», μέσα από τη ματιά των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Επίσης, μεταξύ άλλων θα γίνουν ξεναγήσεις στη μοναδική συλλογή έργων τέχνης της Costa Navarino του 17ου έως 19ου αιώνα και βραδιές αστρονομίας για μια διαφορετική εξερεύνηση του σύμπαντος μέσα από τον Μεσσηνιακό ουρανό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέχεια δύο επιτυχημένων διοργανώσεων των New York Times και της Costa Navarino: τα τριήμερα «Art & Democracy» (2015) και «Architecture & Democracy» (2016) με διακεκριμένες παρουσίες από όλο τον κόσμο, που έθεσαν τη βάση της φετινής διοργάνωσης.
Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του New York Times Athens Democracy Forum που θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά 13-17 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Λύσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει». Στο Forum θα συμμετέχουν πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί που καλούνται να απαντήσουν σε καίρια ζητήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου