26.7.17

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΩΝΗΣ: Mαρίβα Ζαχάρωφ - ''Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι''

Το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής και εγκατάστασης  ''Η ζωή έχει και πολλές αποχρώσεις του Γκρι '', της εικαστικού Μαρίβας Ζαχάρωφ στην αίθουσα του Μανιατάκειου Ιδρύματος.
Η Μαρίβα Ζαχάρωφ σχολιάζει την δυσκολία των παιδιών να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες ζωής και την βίαιη προσαρμογή τους σε μια πρώιμη ενηλικίωση. Οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, η έλλειψη αγαθών και άμεσης πρόσβασης σε παιδεία καθώς και ο εξαναγκασμός στην παιδική εργασία στερεί την αξιοπρέπεια τους και την χαρά της ζωής. Αφορμή του έργου της υπήρξε η εμπειρία της από τα ταξίδια της στην Μέση Ανατολή και την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς και η συμμετοχή της σε μια αποστολή διδασκαλίας της τέχνης στο Μπαγκλαντές και, κυρίως, η πίστη της στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην ζωή και στην ευτυχία, ανεξαρτήτως κουλτούρας και εθνικής ταυτότητας.
Πρόσωπα και σώματα παιδιών διαγράφουν την ψυχική ταλαιπωρία, αφού τα ίδια έρχονται αντιμέτωπα με προβλήματα μεγαλύτερα από αυτά που μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους,
τις ανέλπιδες προσπάθειες για απεγκλωβισμό από λαθεμένα συμπεράσματα  και την καταφυγή σε αδύναμα παραμύθια, σε ένα χώρο που αιωρείται μεταξύ σουρεαλισμού και μαγικού ρεαλισμού και που δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι και οι ενήλικες συχνά δεν ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Φιγούρες που το σχέδιό τους τις υπέρ-μεγεθύνει εσωτερικά, με καυστική υπαρξιακή διάσταση, σε έναν χώρο γκρι, με πλαστικότητα αλλά ανύπαρκτο ουσιαστικά.
 Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, η Μαρίβα  Ζαχάρωφ θα δώσει μια ομιλία για το σύνολο του έργου της στην αίθουσα του Μανιατάκειου  Ιδρύματος και την Παρασκευή 25 Αυγούστου, θα δώσει μια διάλεξη με θέμα: ‘’Η Χαρά της δημιουργίας  - Αποστολή Τέχνης  στο Bangladesh’’, αντικατοπτρίζοντας την δράση της στην Ασία.

Διάρκεια Έκθεσης : 6 – 27/ 08/2017
Ώρες λειτουργίας  : 20.00 -23.00 Η έκθεση ανοίγει καθημερινά 20:00 – 23:00
Τετ - Σαβ  - Κυρ και το πρωί 10:00 -14:00

Παράλληλες δράσεις κατά την διάρκεια της έκθεσης
Κάθε  Τρίτη, από τις 6 - 27 Αυγούστου, στις 20:30, θα διεξάγεται εργαστήριο  ζωγραφικής για παιδιά, με επίκεντρο το σχέδιο της ανθρώπινης φιγούρας και τις συγγενείς ομάδες στο χρώμα.
Το μάθημα του Δεκαπενταύγουστου θα μετατεθεί, λόγω θρησκευτικής εορτής,  στις 18/08,  στις 20:30.
Και κάθε Πέμπτη 10,17,24  Αυγούστου, στις 20:30, θα πραγματοποιείται εργαστήριο σχεδίου με μελάνι για ενήλικες, με θέμα την τονικότητα στο τοπίο  και στην ανθρώπινη φιγούρα. 
Επιμέλεια Έκθεσης: Βασιλάκου Αργυρή      

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου