11.7.17

«Ouzofest» στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Εκατοντάδες ταξιδιώτες, Έλληνες και ξένοι πέρασαν από την Γιορτή του Ούζου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που διοργανώθηκε από φορείς της Λέσβου σε συνεργασία με το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.
Η γιορτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας συνδρομής και υποστήριξης του νησιού ανάδειξης της ομορφιάς και των προϊόντων του.
Η εκδήλωση αποτελεί πρόγευση του ετήσιου «Ouzofest», της εκδήλωσης που κάθε Ιούλιο «μυεί» τους επισκέπτες του νησιού στα μυστικά και στις ποικιλίες του ούζου. Αυτή τη χρονιά το Ouzofest θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουλίου στη Μυτιλήνη και στις 22 Ιουλίου στο Πλωμάρι.
Οι ταξιδιώτες που πέρασαν από τον πάγκο ο οποίος είχε στηθεί στην είσοδο 3 του αεροδρομίου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φυσικά πολλές ποικιλίες ούζο αλλά και ντόπιους μεζέδες και προϊόντα από τη Λέσβο. Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης όσοι βρήκαν λίγο χρόνο να σταθούν εκτός από το ούζο και τους μεζέδες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και αιγαιοπελαγίτικη μουσική από παραδοσιακό μουσικό σχήμα του νησιού.
Για να στηρίξουν την προσπάθεια ανάδειξης της Λέσβου, από την 1η Ιουλίου, τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών του αεροδρομίου ήδη προσφέρουν εκπτώσεις 15% με την αγορά τοπικού ούζου, ενώ με στόχο τη μεγαλύτερη προβολή των προϊόντων της περιοχής, τα ΚΑΕ θα αναδείξουν ξεχωριστά όλα τα τοπικά είδη.
«Ήρθαμε εδώ για να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτά τα υπέροχα αρώματα του νησιού. Γίνεται γευσιγνωσία των προϊόντων μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε στο ευρύ κοινό το μοναδικό προϊόν που είναι το ούζο και τους καλούμε να ζήσουν την απόλαυση αυτή αλλά και να έρθουν να γνωρίσουν την πανέμορφη Λέσβο. Το νησί μας έχει πολύ ξεχωριστές ομορφιές και θέλουμε όλος ο κόσμος να έρθει να το επισκεφθεί και να πιει ούζο μαζί μας», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργος Εγγλέζος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου