22.8.17

2 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από τον σεισμό στην περιοχή Νάπολης

Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε χθες βράδυ  το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.  
Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν λίγο να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.
Την ώρα αυτή, με την βοήθεια και των καραμπινιέρων, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τρία παιδιά - το ένα εκ των οποίων επτά μηνών - που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού.
Μέχρι αυτή την στιγμή, οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου είναι δυο, οι αγνοούμενοι οκτώ και οι τραυματίες είκοσι πέντε.
Ο σεισμός σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα (21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ανοικτά του νησιού Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρος τοπικής εκκλησίας στην τοποθεσία Κασαμίστιολα, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του. Από τους είκοσι πέντε τραυματίες, δύο εκ των οποίων  σε σοβαρή κατάσταση. 
Από την Νάπολη, την ώρα αυτή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μεταφέρει μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.
Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica ο Εγκέλαδος φέρεται να προκάλεσε τραυματίες και ίσως αγνοούμενους, αν και η Πολιτική Προστασία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.
Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου