4.8.17

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ .....ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΡΗΤΗ

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ανάπτυξη της πόλης μας δεν έρχεται μόνο από το αεροδρόμιο και τον καινούριο δρόμο αλλά και από τη θάλασσα. 
Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί τους θερινούς μήνες η ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτα – Γύθειο – Κύθηρα – Κίσσαμος Χανίων εξυπηρετώντας κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου. 
Παράλληλα, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας, καθώς είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη.
Φέτος όμως λόγω μηχανικής βλάβης το «Βιτσέντζος Κορνάρος», το πλοίο που εκτελούσε το παραπάνω δρομολόγιο έχει ακινητοποιηθεί. 
Αν και η σύμβαση υποχρεώνει την πλοιοκτήτρια εταιρία να αντικαταστήσει αμέσως το πλοίο σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μην μένει ανενεργή η γραμμή, εντούτοις μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Ζητάμε λοιπόν από το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής και μάλιστα άμεσα, ώστε να προλάβουμε έστω και την ύστατη στιγμή την φετινή τουριστική περίοδο. 

Δημήτριος Γ. Φαββατάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου