13.8.17

Δεν του άξιζε τέτοιο φινάλε

Το άσχημο τέλος μιας καριέρας. 

Ο Γιουσέιν Μπολτ πεσμένος στο ταρτάν, σφαδάζοντας από τους πόνους, αντί να πανηγυρίζει . 
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος σε όλη την ιστορία, τραυματίστηκε, έπεσε και δεν κατόρθωσε καν να τερματίσει την κούρσα 4 Χ 100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου, οδηγώντας έτσι σε ακύρωση την ομάδα του τη Τζαμάικα.
Ο Μπολτ  στην καριέρα του έχει σαρώσει παγκόσμια ρεκόρ και τίτλους σε όλα τα σπριντ. Στη Βρετανική πρωτεύουσα ήθελε να έχει ένα διαφορετικό τέλος.  Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού, άρχισε να παραπατάει περίπου στο 40ο μέτρο της κούρσας και εγκατέλειψε 10 μέτρα μετά.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο γιατρός της ομάδας της Τζαμάικας, Κέβιν Τζόουνς μίλησε για το πρόβλημα στο αριστερό πόδι του Μπολτ.
«Είχε μία κράμπα στο πόδι. Το μεγαλύτερο μέρος του πόνου προήλθε από την απογοήτευση επειδή έχασε την κούρσα. Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν δύσκολες γι΄ αυτόν. Ευχόμαστε το καλύτερο για τον Μπολτ...»
Ο πολυ-ολυμπονίκης είχε ανακοινώσει ότι θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση μετά τους αγώνες του Λονδίνου και όλοι περίμεναν την τελευταία του παράσταση με αγωνία, χωρίς βέβαια να μπορούν να διανοηθούν την εξέλιξη αυτή.
Ο Μπολτ τώρα αποχωρεί από τους στίβους με 9 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 12 παγκόσμιους τίτλους και ασύλληπτα παγκόσμια ρεκόρ στα 100 μ, τα 200 μ. και τα 4Χ 100μ. Θυμίζουμε πως και στον τελικό των 100μ δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση. Με δυσκολία προκρίθηκε και στον τελικό τερμάτισε τρίτος. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου