«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

12.8.17

Κόντρα με το δεσπότη για τη ... μακαρονάδα

Αναταραχή επικρατεί στη Γουριώτισσα Ξηρομέρου του δήμου Αγρινίου, μετά την απόφαση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να αναστείλει την προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία της Παναγίας καθώς είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση του (ξακουστού) γλεντιού που οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού το βράδυ της 14ης Αυγούστου, παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μαγειρεύεται σε καζάνια και προσφέρεται η παραδοσιακή «βλάχικη» μακαρονάδα με κρέας.
Κάτοικοι του χωριού σε επιστολή τους στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για εκβιασμό υποστηρίζοντας πως «ο Μητροπολίτης διχάζει μια τοπική κοινωνία, που μέχρι τώρα πορεύονταν με ομοθυμία και ομοψυχία, χωρίζοντάς την σε πιστούς και απίστους, σ’ αυτούς που νηστεύουν και κοινωνούν κι σ’ αυτούς που δε νηστεύουν!». Διαμηνύουν πως «η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Παναγίας (14/8) , όπως έχει προγραμματιστεί».

Στην επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης σημειώνουν:
Στο χωριό Γουριώτισσα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ο Μητροπολίτης ανέστειλε την προγραμματισμένη θεία λειτουργία στο ναό της ενορίας, με αιτία και αφορμή τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, που πραγματοποιούνται το βράδυ της παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μαγειρεύεται στα καζάνια και προσφέρεται η παραδοσιακή «βλάχικη» μακαρονάδα με κρέας.
Στην ουσία – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου- η απόφαση του Μητροπολίτη λέει, «ή καταργείται την πολιτιστική εκδήλωση στις 14/8 ή θεία λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Δημήτριο του χωριού δεν έχει». Βέβαια δεν το λέει μ’ αυτήν ακριβώς τη διατύπωση, αλλά περί αυτού πρόκειται. Αυτή η απόφαση του Μητροπολίτη διχάζει μια τοπική κοινωνία, χωρίζοντάς την σε πιστούς και απίστους, σ’ αυτούς που νηστεύουν και κοινωνούν κι σ’ αυτούς που δε νηστεύουν!
Η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Παναγίας (14/8) , όπως έχει προγραμματιστεί –υποστηρίζουν από το τοπικό σύλλογο -  με βάσει και την εκφρασμένη επιθυμία, όπως πρέπει και η θεία λειτουργία να τελεστεί, το πρωί στις 15/8, στην εκκλησία μας! Δυνατότητα να μεταφερθεί η εκδήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου, όπως προτρέπει ο Μητροπολίτης, ανήμερα της Παναγίας, δεν υπάρχει, αφού οι συγχωριανοί μας την ίδια μέρα αναχωρούν, γιατί στις 16/8 εργάζονται!
Η κοινωνία της Γουριώτισσας θα συνεχίσει ενωμένη στη ζωή, στις παραδόσεις και στον πολιτισμό!

 mandata.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου