24.8.17

Μικρό ενδιαφέρον για τις ΤοΜΥ

Aπό τις 2.868 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 956 θέσεις αφορούν σε ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών σε ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας

Με το σταγονόμετρο φαίνεται ότι κατατίθενται οι αιτήσεις από τους γιατρούς για να προσληφθούν στις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ).
Μπορεί η ανεργία να σαρώνει και τον κλάδο των γιατρών, προς ώρας όμως οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για τις ΤοΜΥ δε μοιάζουν να είναι τόσο ελκυστικές για τον ιατρικό κόσμο.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από γιατρούς σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, και από τις καταγραφές των Ιατρικών Συλλόγων ανά τη χώρα. Ωστόσο, απομένουν μερικές ημέρες ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, καθώς οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 25 Αυγούστου. 

Να σημειωθεί ότι από τις 2.868 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι 956 θέσεις αφορούν σε ιατρούς ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών σε ιατρούς ειδικότητας Παθολογίας. Επίσης 239 θέσεις αφορούν σε γιατρούς Ειδικότητας Παιδιατρικής.

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν

Οι γιατροί προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις ηλεκτρονικά για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ, πρέπει να λάβουν ως βασικό δικαιολογητικό βεβαίωση από τον Ιατρικό τους Σύλλογο. Κάτι όμως που μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 4η Σεπτεμβρίου 2017.

Αυτό το γεγονός μπορεί να αλλάξει τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, αφού πολλοί γιατροί μπορεί να έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση πριν ακόμη ζητήσουν από τον ιατρικό τους Σύλλογο τη βεβαίωση.

Μέχρι στιγμής στην Αθήνα από τις 195 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από 41 ιατρούς.

Στη Θεσσαλονίκη σε προκήρυξη 115 θέσεων υπάρχει ενδιαφέρον από 39 ιατρούς, ενώ στην Πάτρα για 50 θέσεις 14 γιατροί έχουν ζητήσει βεβαίωση από τον Ιατρικό τους Σύλλογο. Ελάχιστες είναι και στην Κρήτη.

Κι ενώ όλοι θα ανέμεναν να υπάρξει μαζικό κύμα στην κατάθεση αιτήσεων για μία θέση στις ΤοΜΥ, προς ώρας τα στοιχεία δε δείχνουν κάτι τέτοιο.

Και αυτό παρότι ο μισθός για έναν νεοπροσληφθέντα γιατρό θα αγγίζει τα 1500 ευρώ, όσα δηλαδή λαμβάνει ένας επιμελητής Α του ΕΣΥ.

Παράγοντες του τομέα της Υγείας εξηγούσαν ότι αποτρεπτικός παράγοντας φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι οι προσλήψεις θα διαρκέσουν μόνο για δύο χρόνια με την πιθανότητα βέβαια να παραταθούν για άλλα δύο χρόνια.

Από την άλλη, οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι αλλά και οι παιδίατροι στους οποίους απευθύνεται η προκήρυξη, στις περισσότερες περιπτώσεις είτε διαθέτουν ιατρεία είτε εάν είναι νέοι σκοπεύουν να φύγουν για το εξωτερικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου