7.8.17

Κολοκυθοκεφτές: Για μεζέ της Παναγίας

Αυτή την εποχή που σε όλα τα οπωροπωλεία υπάρχουν κολοκύθια – και μάλιστα σε καλές τιμές – ένας κολοκυθοκεφτές θα ήταν ένα ιδανικό συνοδευτικό μιάς μπύρας ή ενός ούζου. 

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά που θα χρειαστούμε  

12 μικρά μικρά κολοκυθάκια
6 Κριτσίνια με σουσάμι, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
2 αυγά ολόκληρα
1 χούφτα παρμεζάνα
Μισό ματσάκι μαϊδανο
Μισό ματσάκι άνιθο
Μπόλικο δυόσμο
Μπόλικο βασιλικό
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο αλεύρι
Ξεκινάμε τρίβοντας τα κολοκύθια και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με όλα τα άλλα υλικά. Μετά πλάθεις μπαλάκια, που τα τοποθετείς πάνω σε λαδόκολλα σε ίσες αποστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 20 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μικρό μυστικό: Το κολοκύθι χρειάζεται να το έχεις τρίψει στην τρίφτη, να το βάλεις σε ένα σουρωτήρι καλά αλατισμένο και με κάτι βαρύ να το πιέζει, ώστε να βγάλει τα υγρά του. Πριν το ανακατέψεις με τα άλλα υλικά, το στρίβεις λίγο - λίγο στη χούφτα σου πολύ καλά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου