12.8.17

ΤΟ ΝΕΡΟ ....ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ !!! Ανακοίνωση από ΛΑ.ΣΥ Τριφυλίας

ΕΝΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για τα προβλήματα υδροδότησης στον τ. δήμο Γαργαλιάνων  και τη στάση των υπευθύνων.

Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας, των Γαργαλιάνων και των γύρω χωριών, λένε- στην κυριολεξία- κατακαλόκαιρο, «το νερό – νεράκι».
Κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι από αυτή την απελπιστική κατάσταση, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΤ και του δήμου, αντί να προσπαθήσουν ώστε να δοθεί λύση και να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση- που έπρεπε να έχει δοθεί εδώ και χρόνια γιατί το πρόβλημα δεν είναι σημερινό- δηλώνουν άγνοια και διαψεύδουν αυτούς που διαμαρτύρονται.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κύριος Παναγιώτης Γυφτάκης, δήλωσε στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Κουκούμη Σαράντο, που τον επισκέφθηκε σήμερα 11/8/2017 για να διαμαρτυρηθεί για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, εμένα δε με έχει ενοχλήσει κανείς μέχρι σήμερα και αν παρουσιάζονται κάποια μικροπροβλήματα κατά καιρούς, φταίνε οι κάτοικοι που προτιμούν να ποτίζουν τους κήπους τους από το να έχουν νερό να πίνουν και δεν δέχονται το νερό της γεώτρησης να το ρίξουμε στη δεξαμενή». Δηλαδή για τα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, υπεύθυνοι είναι αυτοί που ποτίζουν πέντε ρίζες ντομάτες κι όχι οι ίδιοι που επί τόσα χρόνια δεν έχουν αντικαταστήσει το παμπάλαιο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, από αμιαντοσωλήνες, σάπιο δίκτυο, που με τις συχνές βλάβες έχουν τεράστιες απώλειες νερού.
Ας μας πουν πόσες ώρες διακοπής νερού είχαν και οι μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, όπως το «COSTA NAVARINO»; Ή μήπως επειδή πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαρκή υδροδότηση και την αδιατάραχτη λειτουργία αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνουν να υποφέρει ο λαός της περιοχής;
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να μην «τσιμπήσουν» στην καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού» που προσπαθούν να σπείρουν οι υπεύθυνοι ανάμεσα στο λαό.
Να διεκδικήσουν οργανωμένα να έχουν μόνιμη και διαρκή πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, που να εξυπηρετεί όλες τους τις ανάγκες.
Το νερό, ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα, που είναι αναγκαίο όχι μόνο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά για τη διατήρηση της ίδιας της ζωής.

                                                                                                              
                                                                                                                
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου