7.8.17

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας καθώς όλα αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά με τον πρώτο χτύπο του κουδουνιού που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με επίσημη εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου. 
Σε ότι αφορά την Τριφυλία δεν υπάρχει σημαντικές μεταβολές ιδίως σε σχολικά συγκροτήματα της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών καθώς στο σύνολό τους παραμένουν οι μέχρι πρότινος διευθυντές των σχολικών μονάδων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι έχουμε την τοποθέτηση στην θέση του Διευθυντή για το Γενικό Λύκειο Δωρίου του κ. Σωτήρη Καρούμπαλη ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη υποδιευθυντή στο Γυμνάσιο της Κυπαρισσίας, καθώς είναι Κυπαρίσσιος. Έχει καθοριστεί με βάση την Π.Ε. 19, ενώ ο εκπαιδευτικός ο οποίος έχει αποφοιτήσει από Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, όταν τον θυμούνται οι παλιότεροι στο σχολείο του ήταν για χρόνια και ο σημαιοφόρος του γνωστού σχολείου στις εορταστικές εκδηλώσεις. Το αναφέρουμε επειδή διεξάγεται αρκετός λόγος για το θέμα της σημαίας. 
Η περιοχή του Δωρίου παρότι διοικητικά ανήκει στον Δήμο Οιχαλίας εμφανίζει μεγάλη δυναμική λόγω της ιστορίας της, τον πρωτογενή τομέα και την φιλοξενία των κατοίκων, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι είναι η μόνη περιοχή από το Κοπανάκι ως το Μελιγαλά που διαθέτει Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς οι μονάδες αυτές καταργήθηκαν στο Κοπανάκι. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                           ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥΣ..
ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ τάσεις παρουσιάζει η κίνηση στην Δυτική Μεσσηνία καθώς οι απόδημοι δεν λησμονούν τον τόπο τους σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί πληρότητα σε ότι αφορά τα δρομολόγια από την Αθήνα καλύπτοντας 4 φορές ημερησίως την περιοχή μέχρι την Χώρα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στον οδικό άξονα Καλονερού- Τσακώνας, στον άξονα Καλονερό-Φιλιατρά αλλά και εντός των αστικών κέντρων. Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών γεμάτες είναι οι ακτές στην περιοχή, ενώ στο Καλονερό μέχρι τον Αγρίλι υπάρχει κίνηση ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων.
Την ίδια ώρα που οι διακοπές κορυφώνονται οι απόδημοι διατηρούν τους πατρογονικούς δεσμούς με την περιοχή μας. Για το λόγου το αληθές η μεγάλη παρέα σε καφέ της κεντρικής πλατείας στη Κυπαρισσία τα λέει όλα. Μεταξύ άλλων διακρίνονται τόσο ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας Δημήτρης Στρατικόπουλος, ο γνωστός Κυπαρισσίος κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος ο οποίος έχει διατελέσει σε πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό, ο εξαιρετικός κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος ο γιος του οποίου είναι πρύτανης πανεπιστημίων στη Νέα Υόρκη, καθώς και αρκετοί άλλοι.
Σε άλλη παρέα βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τριφυλιακών συλλόγων και πρόεδρος της Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Λούτος με τον Αντιπρόεδρο και έγκριτο νομικό κ. Δ. Παπακωσταντόπουλο, τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Καλονεριτών κ .Νασόπουλο και φίλους τους. Πάντως οι παρέες αποδήμων τόνισαν ότι θα παρακολουθήσουν την μεγάλη εκδήλωση της εφημερίδας ΦΩΝΗ την Τετάρτη με την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Στάθη Παρασκευόπουλου. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου