9.8.17

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει ποτέ και για τίποτα!!

Αυτό που μάθαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει ποτέ και για τίποτα.

Όχι πως δεν το ξέραμε δηλαδή. Αλλά είναι άλλο να το υποστηρίζουν τα στελέχη του όταν έχουν κάποιους μήνες στην εξουσία κι άλλο να το επαναλαμβάνουν όταν έχουν συμπληρώσει πια δυόμισι χρόνια κι ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνεται ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της τελευταίας οκταετίας.
Τι μάθαμε λοιπόν το περασμένο Σαββατοκύριακο;
***Πως για την φωτιά στα Κύθηρα που έκαψε το μισό νησί , δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά ο δήμαρχος επειδή είναι “δεκανίκι” της Ν.Δ.
***Πως ο Πύρρος Δήμας έφυγε από την Ελλάδα, αλλά δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος γιατί ταυτίζεται με την Ν.Δ.
***Πως ο υπουργός Παιδείας που μας έκανε μαθήματα για την σημαία, δεν υπηρέτησε φαντάρος αξιοποιώντας διάταγμα της
Χούντας. Αλλά δεν φταίει ο υπουργός.
 Φταίει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που το αποκάλυψε κι η Ν.Δ. που έβγαλε ανακοίνωση.
***Πως ο Γιάννης Βαρουφάκης που κάποτε ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε “asset”, έχει κρεμάσει στα μανταλάκια το μισό υπουργικό συμβούλιο. Αλλά ούτε γι αυτό φταίει ο πρωθυπουργός. Ούτε οι περισσότεροι από τους υπουργούς που διάλεξε, που δεν έκαναν τελικά ούτε για κλητήρες στα υπουργεία.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός δεν έφταιξε ποτέ και για τίποτα. Το ίδιο και οι υπουργοί. Αλλά και κανένας άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ Δεν έχουν καμιά ευθύνη ούτε για τον Βαρουφάκη, ούτε για τα capital control, ούτε για τη μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό. Ούτε φυσικά για τις πυρκαγιές που σταματάνε πια στη θάλασσα, επειδή δεν ασχολήθηκε κανείς με την οργάνωση του κρατικού μηχανισμού.

Όταν αυτά συνέβαιναν στο παρελθόν έφταιγαν οι προηγούμενοι. 
Αλλά τώρα που συμβαίνουν επί ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε πάλι οι προηγούμενοι.

Όμως στο μεταξύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπλήρωσε ήδη δυόμισι χρόνια στην εξουσία και δεν μπορεί πια υποστηρίζει οτι παρέλαβε χάος. Διότι ακόμα και το χάος σε δυόμισι χρόνια το νοικοκυρεύεις, αν είσαι αποτελεσματικός.

Αν όμως είσαι άχρηστος, δημιουργείς χάος κι εκεί που δεν υπάρχει. Κι όταν το χάος φαίνεται, επειδή πια οι πυρκαγιές σταματούν στην θάλασσα κι οι έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε την πρώτη δόση της εφορίας τους, οι επιθέσεις στην αντιπολίτευση ακούγονται γελοίες.

Θυμίζουν την αλεπού, που όσα δεν έφτανε τα 'κανε κρεμαστάρια...

  Βασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου