4.8.17

Στο Λονδίνο ο Μπόλτ λέει αντίο

Γράφει ο αθλητικός συντάκτης Αντ. Χαζάπης

Το μεγαλοπρεπές Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου -εκεί που φιλοξενήθηκαν το 2012 οι Ολυμπιακοί Αγώνες-  ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες στίβου του πλανήτη.
Συνολικά 2.035 άνδρες και γυναίκες από 205 χώρες έχουν πιάσει τα όρια συμμετοχής και δήλωσαν πως θα πάρουν μέρος απο 4 μέχρι 13 Αυγούστου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλασικού Αθλητισμού.
Όμως επειδή υπάρχουν ατυχίες, τραυματισμοί κλπ σε περίπου 2.000 υπολογίζονται τελικά αυτοί που θα πατήσουν το ταρτάν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δικός μας πρωταθλητής του επι κοντώ Κώστας Φιλιππίδης. Στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε σε προπόνηση -που; μέσα στο ΟΑΚΑ- και φυσικά αποκλείστηκε της αποστολής.
Στους παρόντες θα βρίσκεται και ο Γιουσεϊν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός έχοντας κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια ετοιμάζεται να πει "αντίο" από τους στίβους. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου θα είναι η τελευταία μεγάλη του διοργάνωση. Θα πάρει μέρος μόνο στα 100 μέτρα και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. και όχι στα 200μ., που τον ανέδειξε.
Οι προκριματικοί των 100μ. κάνουν πρεμιέρα (9μμ) στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής. Θα ακολουθήσουν Σάββατο πρωϊ οι ημιτελικοί ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας  (11.45μμ) έχει οριστεί ο τελικός.
Ο σπουδαίος αυτός σπρίντερ με τα τόσα χαρίσματα και το απίστευτο χιούμορ πιστεύει πως θα είναι εκεί και να κάνει τα ...τρελά του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου