«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

12.8.17

Αξίζει τον κόπο: Τοματοκεφτέδες με πουρέ

Πριν λίγες μέρες, λέγαμε για τους κολοκυθοκεφτέδες. Σήμερα δίνουμε μία άλλη (παρόμοια) συνταγή της εποχής. 
Τοματοκεφτέδες με πουρέ πατάτας. Είτε με έτοιμο πουρέ από το εμπόριο ή είτε να τον φτιάξουμε εμείς βράζοντας, λιώνοντας τις πατάτες μας κλπ. 
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μεζέ, πριν ή δίπλα στη γουρνοπούλα ή όποιο άλλο κύριο φαγητό. Αλλά και συνοδευτικό σε ούζο, μπύρα ή παγωμένο κρασί.
Πρόταση για κάτι διαφορετικό:  
Αν σας αρέσει ρίχτε μερικά κομμάτια φέτα (αλμυρή ή γλυκιά, όπως σας αρέσει). 
Τα υλικά μας :
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (με τη φλούδα)
1 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμου πουρέ πατάτας σε σκόνη (ή 5-6 βραστές πατάτες)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι  ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο κλασικό για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Επτά βήματα για την εκτέλεση
1.     Κόβουμε στη μέση τις ντομάτες και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
2.     Τοποθετούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανοιγοκλείνουμε το διακόπτη 3-4 φορές μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν εντελώς.
3.     Αδειάζουμε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά του.
4.     Αδειάζουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ και τις αναμειγνύουμε με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τον πουρέ πατάτας, το αλάτι και το πιπέρι (το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό, οπότε αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι).
5.     Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
6.     Παίρνουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα της ντομάτας και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
7.     Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το λάδι τους και τους σερβίρουμε αμέσως ζεστούς.
Δύσκολο, να τηγανίζεις με τόση ζέστη των ημερών. Αλλά πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Αξίζει. Θα το ευχαριστηθούν όλοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου