«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

12.8.17

Έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: Με αεροπλάνα και βαπόρια ...

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστους. Από χθες είναι σε εξέλιξη το τελευταίο κύμα φυγής των εκδρομέων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και με πληρότητα έως και 100% αναχωρούν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Β. Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Την Παρασκευή, 51 πλοία απέπλευσαν από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, ενώ, 100.000 αυτοκίνητα και 20.000 επιβάτες αναμένεται να εγκαταλείψουν μέχρι την Κυριακή την πρωτεύουσα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, όπου έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια μέχρι και τη Δευτέρα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 45.000 επιβάτες.
Τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία – Επιπλέον δρομολόγια στα ΚΤΕΛ – Αυξημένη κίνηση σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής επικρατούσε... χαμός σε Πειραιά και Ραφήνα, με τα πλοία προς Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Αργοσαρωνικό να αναχωρούν με 100% πληρότητα.

Η κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη, καθώς οι οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στις πύλες είχαν την... τιμητική τους!

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον 15Αυγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.
Χαμηλές ταχύτητες στις εθνικές οδούς
Αυξημένη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευή η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας και την Αθηνών – Κορίνθου.

Η κίνηση των φορτηγών έχει απαγορευτεί ενώ η Τροχαία έχει λάβει μέτρα σε όλη την Επικράτεια για να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων.

Τις επόμενες ώρες, τόσο στην Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ροή των οχημάτων.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη όπου στους δρόμους που οδηγούν προς την Χαλκιδική επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Χαμός σε ΚΤΕΛ και αεροδρόμια

Τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων αναχωρούν γεμάτα ενώ αρκετοί νόμοι έχουν προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Όσοι δεν έχουν βγάλει εισιτήριο από τις προηγούμενες μέρες τότε θα πρέπει να πάνε στο σταθμό τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να βρουν θέση σε κάποιο δρομολόγιο.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έχουν φυσικά την... τιμητική τους.

Με πληρότητα που αγγίζει το 95% αναχωρούν και τα τραίνα του ΟΣΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου