21.8.17

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΛΥΠΗΤΕΡΕΣ! Έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Περισσότεροι από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, αφού ανέβηκαν ήδη στο Taxisnet τα πρώτα εκκαθαριστικά.


Οι αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα γίνει ο υπολογισμός του φόρου θα είναι αυτές που ίσχυαν από 2016 άρα και τα ποσά θα είναι τα ίδια με αυτά των περσινών εκκαθαριστικών.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για το ποσόν που θα πρέπει να πληρώσουν, βάζοντας τον προσωπικό τους κωδικό στο taxisnet (www.gsis.gr)  και επιλέγοντας την εφαρμογή υποβολής Ε9. .Στα «Στοιχεία Δόσεων» μπορούν να δουν ότι το ποσό που ΕΝΦΙΑ είναι κατανεμημένο σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει στο τέλος Οκτωβρίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου.
Μόνοι «κερδισμένοι» σε σχέση με πέρσι είναι όσοι έχουν αγροτεμάχια και ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. αφού  όπως παραδέχεται το υπουργείο οικονομικών, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του φόρου δεν μπορεί να υπολογίσει ακόμη, συμπληρωματικό φόρο σε αυτές τις ιδιοκτησίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου