7.8.17

Κόκκινο παντού όλη τη βδομάδα

Νεώτερα για την εξέλιξη της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα περισσότερα τμήματα της χώρας μας θα διατηρηθούν έως και την Παρασκευή 11/8/2017, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 12.45 και υπογράφεται  από τους Αθανάσιος  Καραγιαννίδης, Σταύρος Ντάφης, Κώστας Λαγουβάρδος. Πρέπει να επισημανθεί ότι η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα ως προς τις μέγιστες) στα δυτικά και βόρεια σχεδόν για όλες τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους, θα αυξάνουν σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας. Αντίθετα, στις περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου επίσης αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, η πνοή του μελτεμιού θα διατηρεί το αίσθημα δυσφορίας σε χαμηλότερα επίπεδα.
Πιο αναλυτικά:
Την Τρίτη (08/08/2017) πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 34-36 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, με μέτριους έως ισχυρούς  (4-6 μποφόρ) βόρειους ανέμους στο Αιγαίο.
Την Τετάρτη (09/08/2017), όπως δείχνει ο ένας χάρτης,  οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ τοπικά στην Πελοπόννησο θα φτάνουν και τους 41 βαθμούς. Στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και κατά τόπους στην νότια Κρήτη. Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω ενίσχυση και θα φτάνει κατά τόπους στα 7 μποφόρ.

Παρόμοιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν την Πέμπτη (10/08/2017) και την Παρασκευή (11/08/2017). Το ενισχυμένο μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από την Τετάρτη, φαίνεται να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή, κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας καθώς και το αίσθημα δυσφορίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά το Σαββάτο (12/08/2017), η οποία θα επεκταθεί σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα έως τη Δευτέρα (14/08/2017).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου